Oorlog, onrust of geweld op je vakantiebestemming

Bekijk de vragen en antwoorden over je verzekering

Is er op jouw vakantiebestemming sprake van oorlog, onrust of geweld? Dan is het begrijpelijk dat je vragen hebt over je ANWB Reis- of Annuleringsverzekering. Bekijk hieronder adviezen en antwoorden op de veelgestelde vragen.

 

Algemeen

Geldt voor jouw bestemming een aangepast reisadvies, neem dan altijd contact op met de organisatie waar de reis en/of ticket is geboekt. Bij een ontradend reisadvies (code rood of oranje) zal de reis doorgaans niet (kunnen) worden uitgevoerd. Je kunt dan in overleg met de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij de boeking omzetten of je krijgt je geld terug.

 

Annuleringsverzekering

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij je de dekking Samengestelde Reis of Terrorisme&Natuurrampen hebt gesloten. Op de Doorlopende Annuleringsverzekering heb je standaard dekking voor samengestelde reis. Bij een samengestelde reis moet er sprake zijn van het uitvallen van een van de geboekte onderdelen. Wij adviseren je contact op te nemen met je reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij je de dekking Samengestelde Reis of Terrorisme&Natuurrampen hebt gesloten. Op de Doorlopende Annuleringsverzekering heb je standaard dekking voor samengestelde reis. Bij een samengestelde reis moet er sprake zijn van het uitvallen van een van geboekte onderdelen. Wij adviseren je contact op te nemen met je reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij je de dekking Samengestelde Reis of Terrorisme&Natuurrampen hebt gesloten. Op de Doorlopende Annuleringsverzekering heb je standaard dekking voor samengestelde reis. Bij een samengestelde reis moet er sprake zijn van het uitvallen van een van geboekte onderdelen. Wij adviseren je contact op te nemen met je reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

 

Dekking samengestelde reis

Ja, wanneer je nog niet vertrokken bent, kun je de volledige reis annuleren. Wanneer je jouw reis aanpast waardoor volledige annulering van de reis wordt voorkomen, dan kun je deze kosten ook claimen.

 

Reisverzekering

Op basis van jouw reisverzekering heb je recht op vergoeding van extra kosten voor vervoer en verblijfskosten en telefoonkosten. De vergoeding voor verblijfskosten is € 75,00 per persoon per dag. 

Ja, de reisverzekering blijft gedurende die periode van kracht. Je bent verzekerd.

 

Premie

Ja, de premie voor jouw kortlopende reisverzekering krijg je terug. Dit geldt niet voor een doorlopende reisverzekering.

 

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Volg de ontwikkelingen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media. Ben je ter plaatse? Dan adviseren we de instructies van lokale autoriteiten op te volgen.

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in je vakantiegebied. Je kunt ook bellen. Houd contact met je vervoersmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk het reisadvies

Of bel Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247

 

Calamiteitenfonds

In sommige gevallen betaalt het Calamiteitenfonds de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken, zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Bekijk de website voor de voorwaarden en meest actuele informatie.

Meer informatie over het Calamiteitenfonds