Onderscheidingen ANWB Verzekeren

De ANWB vindt het belangrijk dat leden echt geholpen worden als er wat is. Daarom bieden we verzekeringen met goede dekkingen aan én gaan wij als het mogelijk is net een stapje verder. En dit wordt opgemerkt. Dat blijkt wel uit de prijzen die wij hebben mogen ontvangen. Wij zijn hier dan ook trots op!

Consumentenbond - ANWB Doorlopende Reisverzekering beste uit test

De Consumentenbond heeft de ANWB Doorlopende Reisverzekering als ‘Beste uit de test’ uitgeroepen. De bond beoordeelde 50 doorlopende reisverzekeringen, op ruim 30 aspecten. Hierbij werden dekkingen voor hulpverlening, medische kosten en flexibiliteit het zwaarste gewogen. De ANWB Doorlopende Reisverzekering kwam als beste uit de test.
Jaar: 2015, 2017, 2018

ANWB Autoverzekering wederom bij beste autoverzekering van Nederland

De ANWB Autoverzekering Volledig Casco heeft de maximale rating - 5 sterren - behaald op het gebied van productvoorwaarden in het jaarlijkse onderzoek van een onafhankelijk onderzoeksbureau. ANWB behoort daarmee al vanaf 2011 tot één van de beste autoverzekeringen van Nederland op het gebied van voorwaarden.
Het product blinkt uit, omdat het op veel gebieden boven marktconform scoort, zoals met vervangend vervoer en het eigen risico. Daarnaast kent de autoverzekering goede uitkeringsregelingen in de vorm van een nieuwwaarde-, aanschafwaarde- en vervangingswaarderegeling.
Het onderzoek is in augustus 2017 uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau, onder autoverzekeringen met Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Beperkt of Volledig Casco dekking.
Jaar: 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017

ANWB Reisverzekering 5 sterren waardering

Een onafhankelijk onderzoeksbureau onderzocht onder verschillende aanbieders de kwaliteit van de reisverzekering. Met een zeer positief resultaat voor de ANWB: zowel de vernieuwde Kortlopende- als Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering werden gewaardeerd met de maximaal te behalen 5-sterren.
ANWB onderscheidt zich volgens het onafhankelijke onderzoeksbureau niet alleen op een ruime bagagedekking maar scoort ook goed op het gebied van annuleringen. Dit bureau is één van de belangrijkste autoriteiten op verzekeringsgebied en vergelijkt jaarlijks bij de start van het reisseizoen een groot aantal reisverzekeringen op voorwaarden en prijs.
Jaar: 2014, 2015, 2017, 2019

WUA - ANWB favoriet voor online afsluiten autoverzekering

Consumenten die zich online oriënteren op een autoverzekering, wijzen de ANWB aan als favoriete aanbieder. Dit komt naar voren in het onafhankelijk uitgevoerde onderzoeken van WUA!  die zijn uitgevoerd onder 200 (potentiële) consumenten wanneer zij zich oriënteren op het afsluiten van een autoverzekering. De ANWB heeft sinds 2012 al 12 keer deze positie geclaimd.
ANWB.nl heeft de nummer 1 positie te danken aan de hoge Web Performance score van 66. Daarnaast scoort ANWB.nl op Vindbaarheid 43%. Naast deze score op Vindbaarheid is de score op Voorkeur ook goed: 19% van de consumenten heeft ANWB.nl gekozen als nummer 1. Op het thema Merk scoort ANWB.nl met 81 punten wederom het hoogst.
Jaar: 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019

WUA - ANWB Reisverzekering wint titel ‘best presterende site’

Onderzoeksbureau WUA vroeg consumenten naar hun mening over de website van aanbieders van reisverzekeringen. De website van ANWB Reisverzekeringen kwam veruit als beste uit de bus. Hiermee wint ANWB Verzekeren de titel ‘Best performance’ in 2010, 2012, 2015 en 2016. In 2017 valt de website van ANWB Reisverzekering ook in de prijzen voor de ‘beste online orientatie’.
ANWB.nl zet met een Web Performance Score van 76 in 2017 de hoogste overall score neer wanneer consumenten zich online oriënteren op het afsluiten van een reisverzekering. Unive.nl staat met afstand op nummer 2 (62 punten), gevolgd door OHRA.nl en ING.nl (beiden 60 punten). In het vorige desktop-onderzoek van november 2016 stond ANWB.nl ook al op de eerste plaats, met een Web Performance Score van 69.
Jaar: 2010, 2012, 2015, 2016, 2017

Interbrand - ANWB sterkste verzekeringsmerk van Nederland 

Volgens consumenten is de ANWB het sterkste verzekeringsmerk van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van merkenadviesbureau Interbrand en am.
Interbrand evalueert verzekeraars op hun prestaties op de zes belangrijkste merkkrachtfactoren: authenticiteit, relevantie, differentiatie, consistentie, aanwezigheid en begrip.
Aan de hand van deze evaluatie blijkt de ANWB het sterkste verzekeringsmerk. ‘Het feit dat de ANWB in de kern geen verzekeringsmerk is, wordt ruimschoots gecompenseerd door het idee dat het klantbelang voorop staat bij de organisatie en door een goed begrip van het merk onder consumenten’, aldus het rapport uit 2015.
Jaar: 2015

MarketResponse - ANWB Verzekeren klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland

ANWB Verzekeren is in 2014 opnieuw door MarketResponse uitgeroepen tot klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland. ANWB Verzekeren kreeg een goede beoordeling van haar klanten. ANWB Verzekeren scoort met name goed op de beschikbaarheid van deskundig personeel en klanten geven aan dat ze niet onnodig lastig worden gevallen. 
Aan de verkiezing ging een representatief online onderzoek onder Nederlandse consumenten vooraf. De respondenten uit het onderzoek zijn willekeurig geselecteerd uit De Onderzoek Groep, het consumentenpanel van MarketResponse. Zij konden in de vragenlijst aangeven hoe zij de klantvriendelijkheid van bedrijven waar zij klant zijn, beoordelen. Het is al de tweede keer dat ANWB Verzekeren deze titel mag dragen, ook in 2012 kozen klanten ANWB uit tot klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland.
Jaar: 2012, 2014

5 sterren beoordeling ANWB Inboedelverzekering

De ANWB inboedelverzekering is door een onafhankelijk onderzoeksbureau vergeleken en beoordeeld en heeft de maximale score van 5 sterren gekregen voor wat betreft de prijs.
Het onderzoek is in mei 2013 uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau dat 51 producten van diverse aanbieders heeft vergeleken. De prijsanalyse is gedaan op basis van bijna 29.000 klantprofielen, waarbij de premies zijn berekend volgens standaard acceptatie en tarieven. De gehanteerde klantprofielen variëren in leeftijd van de verzekeringnemer, inkomen, regio, gezinssamenstelling, type woning en beveiliging.
Jaar: 2013

Verzekeringssite.nl - Keurmerk Heldere Polisvoorwaarden

Verzekeringssite.nl heeft het keurmerk heldere polisvoorwaarden in 2012 toegekend aan de ANWB Autoverzekering. De site kent iedere verzekeraar met begrijpelijke en duidelijke voorwaarden op taalniveau B1 of B2 het keurmerk toe. In 2011 voldeed de ANWB met slechts drie andere verzekeraars aan dit criterium met polisvoorwaarden op taalniveau B2.
Het onderzoek vond plaats onder 42 verzekeraars met behulp van Texamen, een instrument waarmee taalniveau van tekst bepaald kan worden. Taalniveau B1 en B2 betekent dat 80% van de Nederlanders deze voorwaarden begrijpt. Bij nog maar 25 procent van de verzekeraars ligt het taalniveau van de voorwaarden op B1 en B2. Van de overige 75 procent van de verzekeraars met een ander taalniveau begrijpt 60 procent van de Nederlanders niet wat hun rechten en plichten zijn.
Jaar: 2012