ANWB Verzekeren wint voor de 10e keer op rij het online oriëntatie-onderzoek voor online afsluiten autoverzekering

ANWB is bij consumenten 10 keer achter elkaar nummer 1 en dús favoriet als het gaat om het online afsluiten van een autoverzekering. Dat blijkt uit het meest recente Web Performance Scan Autoverzekering, een grootschalig online oriëntatie-onderzoek van onderzoeksbureau WUA. “Een unieke prestatie, ongeëvenaard in de historie van de WUA-benchmark”, aldus WUA.

Het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om in kaart te brengen wat de gebruikerservaring is van (potentiële) klanten die zich oriënteren op het online afsluiten van een autoverzekering. Daarnaast staan ook de vragen waarom en voor welke aanbieder zij kiezen centraal.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 400 (potentiële) consumenten die zich oriënteren op een autoverzekering op de eigen desktop (200) en op de eigen smartphone (200). De consumenten begonnen met het zoeken naar een autoverzekering vanaf een lege browserpagina zoals ze dat normaal gesproken op het internet ook zouden doen. Belangrijke vragen die ze moesten beantwoorden:

  • Welke websites heb je gevonden?
  • Aan welke website geef je de voorkeur en waarom?
  • Wat vond je positief en negatief aan het afsluitproces?

ANWB presteert het beste

Met een Web Performance Score van 68 weet ANWB een nóg beter resultaat te halen dan in het voorgaande onderzoek. Daarnaast komt in het onderzoek naar voren dat ANWB.nl op de desktop een erg sterke merkperceptie heeft en hun betrouwbare imago ook via de website over weet te brengen. Op de smartphone wordt ANWB.nl het vaakst aanbevolen aan familie en vrienden.

Doel onderzoek

Het doel van het onderzoek van WUA is om in kaart te brengen wat de digital experience is van (potentiële) klanten die zich oriënteren op het afsluiten van een autoverzekering. Waarom en voor welke aanbieder zij kiezen.

Voordelen van de ANWB Autoverzekering

  •     Dag en nacht hulp van de ANWB Alarmcentrale
  •     Tot 80% no-claim korting
  •     Tot 30% extra korting voor veilige rijders

ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Je ontvangt nú een jaar lang 15% kennismakingskorting als je uiterlijk 3 juni 2018 de Veilig Rijden Autoverzekering afsluit. Afsluiten kan snel en eenvoudig online. Je ontvangt de bevestiging van je verzekering meteen in je mail.