ANWB winnaar digitale klantbeleving Verzekeringen

ANWB.nl heeft de beste eindscore op het gebied van customer experience. Dit komt naar voren in het onafhankelijk uitgevoerde onderzoek van WUA! in augustus 2017 die is uitgevoerd onder bijna 600 (potentiële) consumenten die zich oriënteren op een verzekering. Ook in de automotivebranche wist ANWB.nl al eerder de beste eindscore neer te zetten.

Onderzoek

In het onderzoek komt naar voren dat ANWB.nl op alle drie de geteste thema’s het beste scoort. Look & Feel, aanbod en merk zijn de componenten waarnaar gekeken is voor de ANWB Autoverzekering, Reisverzekering en de Woonverzekering. ANWB.nl scoort 2 punten hoger dan nummer twee. Opvallend is de hogere score op merk. ANWB.nl weet 4 punten hoger te scoren dan de nummers twee en drie.

Doel onderzoek

Het doel van het onderzoek is om in kaart te brengen wat de gebruikerservaring is van (potentiële) klanten die zich oriënteren op het afsluiten van een verzekering. Waarom en voor welke aanbieder zij kiezen. 

Enkele quotes uit het onderzoek: 
•    “Je ziet meteen waarvoor je je kunt verzekeren en je kunt
•    eenvoudig zelf een verzekering afsluiten.”
•    “Mooie en duidelijke site met begrijpelijke taal. In slechts enkele stappen is duidelijk wat de verzekering kost”
•    “Had een vooringenomen standpunt maar het bedrijf blijkt veel jonger en aantrekkelijker te zijn dan ik dacht.”
•    “Betrouwbaarheid en goede persoonlijke ervaringen. Krijgt niet voor niets een 8.7 als beoordeling.”

Reactie

Martijn Schuijff, Commercieel Manager ANWB Verzekeren, reageert op de onderzoeksresultaten: "Ik ben trots op ons team dat dagelijks onze online verzekeringen optimaliseert, en hierin continu de klantbeleving centraal houdt. Dit vraagt om creatieve oplossingen in een sterk ontwikkelende markt. Het is onze grote uitdaging hierin een toppositie te blijven behouden. Ook met ons innovatieve Veilig Rijden product als aanvulling op de gewone autoverzekering slagen we hier goed in.”

Je verzekering afsluiten binnen 5 minuten

Direct verzekerd van een goede verzekering? Afsluiten kan snel en eenvoudig online via ANWB.nl. Je ontvangt de bevestiging van je verzekering meteen in je mail.