ANWB.nl voor 9de keer op rij favoriet voor online afsluiten autoverzekering

In het nieuwe onafhankelijk uitgevoerde onderzoek van WUA! van oktober 2017 komt naar voren dat de ANWB wederom favoriet is bij consumenten die zich online oriënteren op een autoverzekering. De ANWB is voor de 9de keer op rij winnaar in hetzelfde onderzoek.

Nummer 1 positie

ANWB.nl heeft de nummer 1 positie te danken aan de hoge Web Performance score van 67 en laat nummer 2 daarmee met 6 punten achter zich. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 400 consumenten op desktop en smartphone die de verschillen tussen de aanbieders bekijkt.

Goede vindbaarheid en voorkeur

46% van de deelnemers aan het onderzoek komt tijdens het oriënteren terecht op de site van ANWB.nl (vindbaarheid). 17% verkoos ANWB.nl als nummer 1 (voorkeur).

Onderzoeksopzet

Consumenten begonnen hun zoektocht naar een autoverzekering vanaf een lege browserpagina op de eigen smartphone of desktop. De consument bekijkt vervolgens 4 tot 5 websites en elke website wordt beoordeeld aan de hand van de WUA! vragenlijst. Een aantal vragen die de consumenten moeten beantwoorden zijn:

  • Welke websites heb je gevonden?
  • Wat is bij elke website je eerste indruk?
  • Ging je door of haakte je af? Waarom?
  • Aan welke website geef je de voorkeur? Waarom?
  • Wat vond je goed en minder goed in het afsluitproces?

Trots op het resultaat

Als ANWB zijn wij natuurlijk erg trots met dit resultaat! Graag bedanken wij WUA! met deze vermelding en de consumenten die het onderzoek hebben uitgevoerd.