ANWB wederom favoriet voor online afsluiten autoverzekering

Consumenten die zich online oriënteren op een autoverzekering, wijzen de ANWB aan als favoriete aanbieder. Dit komt naar voren in het onafhankelijk uitgevoerde onderzoek van WUA! in april 2017 die is uitgevoerd onder 200 (potentiële) consumenten wanneer zij zich oriënteren op het afsluiten van een autoverzekering. De ANWB was al drie keer eerder winnaar in hetzelfde onderzoek.

Goede eerste indruk

ANWB.nl heeft de nummer 1 positie te danken aan de hoge Web Performance score van 66. Daarnaast scoort ANWB.nl op Vindbaarheid 43%. Naast deze score op Vindbaarheid is de score op Voorkeur ook goed: 19% van de consumenten heeft ANWB.nl gekozen als nummer 1. Op het thema Merk scoort ANWB.nl met 81 punten wederom het hoogst.

Ivonne van den Heuvel, commercieel directeur van ANWB Verzekeren; "Om door de consument als nummer 1 aangewezen te worden voor het online afsluiten van een autoverzekering met zoveel aanbieders op de markt. Dat is wel een heel groot compliment!"

Doel onderzoek

Het doel van het onderzoek is om in kaart te brengen wat de digital experience is van (potentiële) klanten die zich oriënteren op het afsluiten van een autoverzekering. Waarom en voor welke aanbieder zij kiezen.

Meer informatie & afsluiten

Meer informatie over (het afsluiten van) de ANWB Autoverzekering.