Wintersportseizoen: ziekte van een verzekerde vaakst 'geclaimd'

Het wintersportseizoen zit er bijna op. Een seizoen waarin de Nederlandse wintersporter het liefst naar Oostenrijk ging en de ANWB Alarmcentrale 1500 meldingen te verwerken kreeg. Maar ook 'ziekte van een verzekerde' de meest voorkomende reden was om de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering aan te spreken. Wat werd er nog meer geclaimd?

De top 5 van afgelopen seizoen ziet er, net als vorig jaar, zo uit:

  1. Ziekte van een verzekerde
  2. Beschadiging van bagage
  3. Vooraf annuleren van de reis door ziekte
  4. Verlies van bagage
  5. Een ongeval met skiën of een andersoortig ongeval tijdens de reis/vakantie

Naast ziekte (zowel tijdens als vóór de vakantie) ging er ook met de bagage, zoals koffers en ski’s, dus wel eens iets mis. Op de vijfde plek vinden we de ongevallen. Na zo’n ongeval regelt de Alarmcentrale de hulp die je nodig hebt. Een aanvullende dekking voor medische kosten én wintersport op je reisverzekering vergoedt de kosten van zo’n gebeurtenis.

Kosten van een wintersport-ongeval
Als je een ongeluk op de piste krijgt en je kunt niet zelfstandig naar een medische post of ziekenhuis, dan word je opgehaald met de banaan of sneeuwscooter. Soms gebeurt dit met een helikopter. De kosten lopen dan al snel op. De kosten van de banaan zijn ongeveer € 200 tot € 350. Een lokale ambulance kost tussen de € 300 en € 500. Kosten van een helikopter liggen meestal tussen € 1.500  en € 3.500 euro, met uitschieters naar € 7.000.

Goed verzekerd de zomer in
Al plannen voor de zomervakantie? Met de ANWB Reisverzekering ga je onbezorgd op reis en kun je 24/7 rekenen op de van hulp van de ANWB Alarmcentrale.

Lees meer over de ANWB Reisverzekering