ANWB winnaar online oriëntatie onderzoek reisverzekering

ANWB.nl heeft de hoogste Web Performance score van 76 op mobiel en desktop.

Dit komt naar voren in het onafhankelijk uitgevoerde onderzoek van WUA! in mei 2017 die is uitgevoerd onder 400 (potentiële) consumenten die zich oriënteren op een reisverzekering. In het vorige desktop onderzoek in november 2016 stond ANWB.nl ook op de eerste plaats met een score van 69.

Groot verschil tussen mobiel en desktop bij ANWB.nl

ANWB.nl heeft de hoogste Web Performace score op mobiel en desktop maar heeft ook het grootste verschil in scores tussen deze twee apparaten. Op de desktop scoort ANWB.nl 78 punten. Dit is 5 punten hoger dan de 73 punten op mobiel. ANWB.nl heeft overall de hoogste conversie van 34%.

Onderzoek

In het onderzoek komt naar voren dat ANWB.nl op de desktop veel beter gevonden wordt (75%) dan op mobiel (66%). Daarnaast zetten de meeste respondenten (27%) de ANWB.nl op de eerste plaats op desktop. Op mobiel heeft dit ook de hoogste voorkeur maar met een lagere score van 21%.

Doel onderzoek

Het doel van het onderzoek is om in kaart te brengen wat de gebruikerservaring is van (potentiële) klanten die zich oriënteren op het afsluiten van een reisverzekering. Waarom en voor welke aanbieder zij kiezen.

Je reisverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Direct verzekerd van een goede verzekering? Afsluiten kan snel en eenvoudig online via ANWB Doorlopende Reisverzekering. Je ontvangt de bevestiging van je verzekering meteen in je mail.