10.000 jonge bestuurders op autoverzekering ouders

De ANWB biedt jonge bestuurders sinds augustus 2014 de mogelijkheid om no-claimkorting op te bouwen via de ANWB Autoverzekering van hun ouders. Inmiddels staan er 10.000 jongeren bijgeschreven op de autoverzekering van hun ouders of verzorgers! Ruim 54% van de jongeren heeft de afgelopen twee jaar no-claimkorting opgebouwd, 22% heeft door schade geen korting opgebouwd. De rest staat nog te kort bijgeschreven voor opbouw van korting.

No-claimkorting voor jongeren

Jongeren die net hun rijbewijs hebben gehaald, hebben vaak nog geen eigen auto en bouwen hierdoor geen no-claimkorting op. De ANWB vindt dat autoverzekeringen ook voor jongeren betaalbaar moeten zijn en biedt daarom sinds augustus 2014 de mogelijkheid om via de ANWB Autoverzekering van de ouders no-claimkorting op te bouwen. Hoe langer zij zonder schade op de polis van hun ouders staan bijgeschreven, hoe hoger de no-claimkorting als zij zelf hun eerste eigen auto gaan verzekeren.

Die korting kan flink oplopen. Zo heeft een jongere, die rond zijn 17e of 18e zijn rijbewijs haalt en zich op de polis van zijn ouders laat bijschrijven, op zijn 25e al bijna een maximale no-claimkorting van 80% opgebouwd als hij tussentijds schadevrij heeft gereden.

De no-claimkorting die de jongere heeft opgebouwd, gaat in op het moment dat hij of zij zelf een auto koopt en een ANWB Autoverzekering afsluit.

Lees hoe het werkt en schrijf uw kind bij

Jongeren risicogroep

Omdat jongeren tot 25 jaar voor verzekeraars gelden als een risicogroep is de premie voor een autoverzekering voor deze leeftijdscategorie vaak erg hoog. Jongeren hebben weinig of geen rijervaring en rijden relatief gezien vaker schade. Sommige verzekeraars sluiten de jongste leeftijdsgroepen daarom helemaal uit, terwijl andere hoge premies rekenen.

Lees meer over de autoverzekering voor jongeren