Ski's, snowboards en brillen meest geclaimd na wintersport

Diefstal of beschadiging van bezittingen op de piste, tijdens de apres-ski of uit een hotelkamer tijdens de wintersportvakantie gebeurt vaak. Hoe voorzichtig vakantiegangers ook zijn.

Meest geclaimde schades

Uit honderden meldingen van diefstal of schade die binnenkomen bij ANWB Verzekeringen tijdens de wintersportperiode komt de volgende top vijf naar boven:

ANWB Reisverzekering Wintersportdekking1.    Ski- uitrusting 
2.    Mobiele telefoon
3.    Bril/contactlenzen  
4.    Kleding   
5.    Bagage overig   

In de afgelopen twee jaar is het aantal claims voor ski-uitrusting gestegen net als mobiele telefonie, terwijl het aantal claims voor diefstal en schade aan brillen afneemt. De categorie overig betreft zaken als camera, laptop, reisdocumenten en koffers.

Tips

Het is natuurlijk beter om diefstal of vermissing van eigendommen te voorkomen. We geven graag een aantal praktische tips:

  • Berg skispullen op in een afgesloten bagageruimte in het hotel (berging of kluis).
  • Ski’s tijdens de lunch op de piste niet als paar wegzetten maar apart of verwisselen met iemand uit het reisgezelschap.
  • Zet je snowboard vast met een kabelslot (liefst aan de vaste wereld.
  • Bind je skipas en sleutels aan een key koord om je nek tijdens het skiën.
  • Neem waardevolle spullen - ook de helm, handschoenen en mutsen - altijd mee of berg het op in een rugzak (handig om mee te nemen).
  • Waardevolle spullen die je tijdens het skiën niet nodig hebt, zoals paspoort en rijbewijs, kun je beter in een afgesloten kluis of koffer achterlaten in het hotel.

Voor het claimen van een schade door diefstal is het belangrijk dat u aangifte doet bij politie en dat je aankoopbonnen bewaard voor je verzekeraar.

Belang reisverzekering

Het gemiddelde schadebedrag bedraagt circa € 200,-. Hoewel je zelf oet bepalen of een bagagedekking voor jou nodig is, lijkt dit raadzaam. Voor een paar euro per maand heb je al een doorlopende reisverzekering met Wintersportdekking - en zijn ook medische kosten meeverzekerd – terwijl een volledig nieuwe skiuitrusting al snel € 1000,- kost. Medische kosten die hoger liggen dan Nederlands prijspeil worden dan ook volledig vergoed. Check dus voor vertrek de reisverzekering.

Speciaal voor jou geselecteerd