Vergoeding bij off-piste skiën?

Wordt schade of letsel door off-piste skiën vergoed?

Voor off-piste skiën wordt volop gewaarschuwd. Vanwege de grote kans op ongelukken. Krijgt u een vergoeding als u letsel of schade oploopt als u off-piste gaat skiën?

Off-piste skiën worden steeds populairder. Helaas zijn de risico’s op blessures en een ongeval ook groter. Voor het verzekeren van dit extra risico gelden strikte voorwaarden. Off-piste skiën geldt als een bijzondere sport.

Strikte voorwaarden

U krijgt alleen een vergoeding bij schade aan de ski-uitrusting of letsel als u off-piste gaat skiën onder begeleiding van een gediplomeerde gids en als er geen lawinegevaar is (lawinewaarschuwingscode is lager dan 4). In alle andere gevallen krijgt u geen vergoeding.

Medische kosten

ANWB Wintersportdekking off pisteAls u bij het off-piste skiën lelijk valt dan worden de kosten van een medische behandeling op de piste en met de banaan naar beneden en/of het vervoer per ambulance of helikopter naar het ziekenhuis vergoed als u de dekking Wintersport met bijzondere sporten heeft afgesloten.

Met de dekking Medische kosten zorgt u ervoor dat alle medische kosten worden vergoed. Als u deze dekking niet heeft dan wordt de behandeling vergoed tegen Nederlands prijspeil.

Ongevallendekking

Als u door een ongeval bij het off-piste skiën blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt, dan krijgt u geen vergoeding. Deze kosten zult u zelf moeten betalen.
Jaarlijks overlijden circa 100 wintersporters door lawines die door off-piste skiën zijn veroorzaakt.

Advies

Schat vooraf de risico’s goed in, maar ga niet ongeoefend en zonder gids buiten de piste skiën. Zeker niet als door de lokale autoriteiten gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar of als dit verboden is.
Laat ook altijd aan reisgenoten weten waar u gaat skiën en hoe laat u verwacht weer in het dal te zijn.

Bekijk meer informatie over lawines en actueel lawinegevaar.