Preventiekorting

Preventiekorting

Ben je van plan om een ANWB Inboedelverzekering af te sluiten? Wist je dat je flinke kortingen kunt ontvangen op jouw premie als je preventieve maatregelen neemt om jouw woning nog beter te beveiligen? Dit is noemen we de Preventiekorting en deze kan oplopen tot maar liefst 20%. We leggen je hier uit welke preventieve maatregelen je kunt nemen om in aanmerking te komen voor preventiekorting.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Een van de onderdelen om in aanmerking te komen voor preventiekorting is het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk is een methode om de veiligheid in en om de woning te verbeteren. Woningen die het Politie Keurmerk Veilig Wonen hebben, hebben tot 90% minder kans op een inbraak. Daarnaast wordt de complete beveiliging van jouw huis gecheckt. Ben jij in het bezit van het Politie Keurmerk Veilig Wonen? Je ontvangt van ons 10% korting op de premie van jouw inboedelverzekering.

BORG Gecertificeerd beveiligingssysteem

Heb je jouw woning voorzien van een beveiligingssysteem tegen inbraak? En heeft jouw inbraakbeveiliging een BORG-certificaat? Dit betekent dat het systeem is geïnstalleerd door een erkend installatiebedrijf. In dat geval ontvang je 5% preventiekorting op jouw inboedelverzekering.

Blusdeken en brandblusser

Ben je in het bezit van een blusdeken en een brandblusser? Geef dit aan ons door, want je krijgt hiervoor 5% preventiekorting. De brandblusser moet een inhoud hebben van ten minste 2 liter om in aanmerking te komen voor de korting.

Rookmelders

Plaats een rookmelder op elke verdieping van jouw woning en je ontvangt 5% korting op jouw premie.

Maximale preventiekorting

De maximale preventiekorting op jouw inboedelverzekering is 20%. De korting geldt alleen voor de basis inboedelverzekering en niet voor de buitenhuisdekking.

Bereken je premie