10 tips tegen een inbraak

Wist je dat in sommige wijken in Nederland rond de feestdagen zo’n 40% meer wordt ingebroken? Een inbraak is niet altijd te voorkomen, maar je kunt het inbrekers wel zo lastig mogelijk maken. Zorg dat ze je huis overslaan met onderstaande tips.

Woninginbraak voorkomen

  1. Zorg ervoor dat je je huis goed beveiligt met goedgekeurde (Politiekeurmerk Veilig Wonen) sloten.
  2. Beveilig ook de bovenverdieping van de woning met goedgekeurde sloten, vooral als deze makkelijk te bereiken is door bijvoorbeeld een balkon of uitbouw.
  3. Zorg voor verlichting in en rond het huis en in de tuin.
  4. Geef je woning een bewoonde indruk als je er niet bent. Laat wat boeken of speelgoed van de kinderen rondslingeren. En gebruik een tijdschakelaar voor je lampen. Doe dit ook voor de bovenverdieping. Laat deze op verschillende tijden aan en uit gaan.
  5. Laat geen sleutels aan de binnenkant van sloten zitten. Een inbreker kan gemakkelijk een raam inslaan en zo de deur openmaken.
  6. Sluit altijd alle deuren en ramen. Vergeet vooral niet wc-raampjes of ramen en deuren van een garage.
  7. Verstop geen sleutels buiten de deur. De deurmat, kliko en de bloempot zijn voor veel inbrekers geen geheime plaatsen meer.
  8. Als je op vakantie gaat, vraag dan de buren om een oogje in het zeil te houden en eventueel de gordijnen open en dicht te doen.
  9. Zet een Whatsapp-groep op in de buurt om elkaar te kunnen waarschuwen bij een verdachte situatie. De politie ziet dat in wijken waar een Whatsapp-groep actief is, het aantal inbraken afneemt.
  10. Inbrekers houden niet van lawaai. Een (BORG-gecertificeerd) alarmsysteem biedt uitkomst.

Inboedelverzekering van de ANWB

Heeft er toch een inbreker toegeslagen? Met de ANWB Inboedelverzekering zijn je spullen uitstekend verzekerd. Je krijgt bovendien 20% korting op je premie als je je huis goed beveiligt.

Premie berekenen