Fietsverzekering


Fietsverzekering

Bereken je premie

Fietsverzekering

Scherpe premie voor elke fiets

De ANWB Fietsverzekering biedt je een uitstekende dekking voor een lage premie. Je kunt kiezen uit twee pakketten: basis en compleet.

Kies je verzekering

De ANWB Fietsverzekering kun je volledig aanpassen aan jouw wensen. Kies voor een basisverzekering tegen diefstal. Of breid je verzekering uit met complete dekking voor schade, rechtsbijstand en ongevallen. Accessoires zijn ook mee te verzekeren.

Nú met 1 jaar gratis ANWB Fietspas

Sluit nú een fietsverzekering, en je krijgt de ANWB fietspas (ter waarde van €32,-) een jaar lang gratis! Je profiteert onder meer van de Wegenwacht fiets service, korting bij honderden Gastvrij-punten, een gratis fietscheck en juridische hulp bij ongevallen. De fietspas ontvang je digitaal in de ANWB Fietsen App. Bekijk de actievoorwaarden.

Blijven Fietsen Verzekering

Je kunt ook kiezen voor de ANWB Blijven Fietsen Verzekering. Op basis van een track&trace-zender kan je fiets worden teruggevonden, mocht deze worden gestolen. De Blijven Fietsen Verzekering is exclusief verkrijgbaar bij je fietsenwinkel. Klik hier voor meer informatie.

Kies je verzekering

Basis

  • Diefstal
  • Schade door poging tot diefstal
Optie: 3 of 5 jaar

Compleet

  • Diefstal
  • Schade door poging tot diefstal
  • Schade door ongeval
  • Rechtsbijstand
  • Ongevallenverzekering

Aanvullende dekkingen

Fietsverzekering Basis 3 jaar

Verzekerd is schade als gevolg van diefstal van de fiets of een poging daartoe. Als de fiets in de eerste drie jaar wordt gestolen, vergoeden wij 100% van het verzekerd bedrag.

Fietsverzekering Compleet 3 jaar

Naast diefstal is schade aan je fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 3 jaar. Met deze dekking ben je ook verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijg je een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met je fiets.

Fietsverzekering Compleet 5 jaar

Naast diefstal is schade aan je fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 5 jaar. Met deze dekking ben je ook verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijg je een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met je fiets.

Dekking accessoires fiets

Accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren bij je ANWB Fietsverzekering. Zoals je fietsslot, zadeltassen of fietsmand. Over dit totaalbedrag, het verzekerde bedrag, betaal je premie. En of het nu om accessoires gaat voor een normale fiets, e-bike, racefiets of ATB: bij de ANWB kan je deze fietsen en de bijbehorende accessoires eenvoudig verzekeren.

Tips & Service

Lagere premie e-bikes

Lagere premie e-bikes

Extra lage premie voor elektrische fietsen. De ANWB is de e-bike specialist van Nederland. En als lid profiteer je altijd van 5% ledenkorting op de toch al voordelige premie.

Pechhulp voor je fiets

Pechhulp voor je fiets

Met de ANWB Fietspas kan je rekenen op hulp bij pech. Lekke band of ligt je ketting eraf? Wij helpen je snel weer op weg.

Waar is de ANWB Blijven Fietsen Verzekering te koop?

Waar is de ANWB Blijven Fietsen Verzekering te koop?

Met deze verzekering heb je een complete fietsverzekering met track&trace-zender. Hiermee vinden we jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug.

Korting

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijg je direct 5% korting op fietsverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de fietsverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Nú 1 jaar gratis ANWB Fietspas

Sluit jouw ANWB Fietsverzekering en profiteer als ANWB-lid nú 1 jaar gratis van Wegenwacht Fiets Service, korting bij circa honderden Gastvrij-punten, een gratis knooppuntroutekaart van jouw regio, de gratis Fietscheck en juridische hulp bij ongevallen. Bekijk de actievoorwaarden.

Top 5 veelgestelde vragen fietsverzekering

De ANWB Fietsverzekering kent geen eigen risico op de Diefstaldekking voor E-bikes en de gewone/stadsfiets. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% bij diefstal. In geval van beschadiging is dit € 50,- eigen risico. Overige fietssoorten hebben € 25,- eigen risico. Bij totaal verlies van mountainbikes en/of racefietsen geldt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. Dit geldt niet voor andere fietssoorten.

Ja, de accu is meeverzekerd mits deze onder de verzekerde waardes is opgenomen. Er moet dus wel premie voor betaald zijn. Hier vind je de voorwaarden.

Ja, dat kan. De high speed e-bikes vallen onder de categorie bromfietsen.

Bereken je premie

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt hier je schade online melden.

Ja, dat is mogelijk. Met de dekking accessoires fiets verzeker je de accessoires op jouw fiets. Accessoires zijn aan de fiets bevestigde extra onderdelen die niet in de fabriek op of aan jouw fiets zijn aangebracht. Hierbij kun je denken aan een fietsmand, fietsslot, kinderzitje en zadeltassen. Bij de aanvraag van jouw fietsverzekering kun je opgeven welke accessoires je wilt meeverzekeren. Geef hiervoor de waarde van de accessoires op zoals deze staat vermeld op de aankoopbon.

Meer aanvullende dekkingen

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service