Racefiets verzekering
Leden 5% korting

Racefiets verzekering

 • 3 of 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Ook verzekerd tijdens toertochten
 • Vertrouwde ANWB-service
Bereken je premie

Racefiets verzekering

Jouw racefiets verzekeren bij de ANWB

Zoek je een verzekering voor jouw racefiets? Met de fietsverzekering van de ANWB is je racefiets wereldwijd verzekerd tegen diefstal en schade. Dit geldt ook voor meeverzekerde accessoires.

ANWB Racefiets verzekering afsluiten

Bij de ANWB kun je jouw racefiets voordelig verzekeren tegen diefstal en schade. Je kunt kiezen uit maar liefst twee fietsverzekeringen. Met de Aflopende Fietsverzekering is jouw racefiets voor een vaste periode van 3 of 5 jaar verzekerd.

Wil je jouw racefiets liever doorlopend verzekeren? Dat kan met de Blijven Fietsen Fietsverzekering. Met deze fietsverzekering ben je dankzij een track&trace-systeem slim verzekerd tegen diefstal. Ook profiteer je van 24/7 pechhulp voor je racefiets. Da’s dus goed voor mekaar.

Accessoires eenvoudig meeverzekerd

Is je racefiets voorzien van accessoires zoals een fietscomputer? Dan kun je deze eenvoudig meeverzekeren door de waarde van je accessoires op te tellen bij de aanschafwaarde van je racefiets. Je sluit vervolgens de fietsverzekering af voor de totale waarde. Vergeet niet om de bon goed te bewaren van de meeverzekerde accessoires.

Tweedehands racefiets verzekeren

Ook een tweedehands racefiets verzeker je bij de ANWB. Bij het afsluiten van de verzekering gaan wij uit van de aanschafprijs die je voor de racefiets hebt betaald. Zorg er daarom voor dat je de aankoopnota goed bewaart. Heb je geen aankoopnota? Dan kun je de waarde van jouw racefiets bij een rijwielhandelaar naar keuze laten taxeren. Vergeet hierbij niet te vragen om een taxatiebevestiging inclusief het bedrag.

Kies je racefiets verzekering

Blijven Fietsen Fietsverzekering

Doorlopend

 • Dagelijks opzegbaar
 • 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen
 • 24/7 pechhulp in Nederland en België
 • Track & trace
 • Gemakkelijk diefstal melden via de app

Aflopende Fietsverzekering

Vaste periode  

 • Verzekerd voor 3 of 5 jaar
 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen (bij dekking Compleet)

Veelgestelde vragen

Bij de ANWB Fietsverzekering betaal je €0,- eigen risico bij diefstal van je e-bike of gewone stadsfiets. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% van het verzekerd bedrag bij diefstal.

Bijna alle fietssoorten hebben €25,- eigen risico bij schade. Alleen bij mountainbikes en racefietsen betaal je €50,- eigen risico.

Bij een kapotte fiets die niet meer gerepareerd kan worden (total loss) betaal je €0,- eigen risico. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. 

Met de ANWB Fietsverzekering is jouw fiets over de gehele wereld verzekerd. De dekking Verhaalsrechtsbijstand is alleen geldig in (geografisch Europa), in Rusland tot en met de Oeral en in Turkije tot de Bosporus. De dekking Ongevallen is geldig over de gehele wereld.

Zodra je jouw verzekering hebt afgesloten, is de fietsverzekering van kracht. Je gaat dus meteen goed verzekerd op weg.

Onderneem de volgende stappen als je fiets is gestolen:

Stap 1: Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB
Stap 2: Geef zo snel mogelijk alle informatie door, zodat wij de schade vlot kunnen afhandelen
Stap 3: Doe direct aangifte bij de politie
Stap 4: Meld het ons als de schade ook door een andere verzekering is gedekt, bijvoorbeeld je inboedelverzekering

Je kunt de fietsdiefstal hier online melden. Heb je een fietsverzekering met Track & Trace? Laat ons zo snel mogelijk weten dat je fiets is gestolen via de ANWB Eropuit app of via 088 299 30 00.

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt hier je schade online melden.

Contact & Service