Blijven Fietsen Fietsverzekering

Blijven Fietsen Fietsverzekering

Nu 10% korting

ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering

Doorlopende fietsverzekering met track&trace

Je wilt altijd op je fiets kunnen rekenen. Wordt je fiets gestolen? Dan wil je deze zo snel mogelijk terug of een nieuwe fiets. Kies daarom voor onze Blijven Fietsen Fietsverzekering. Een slimme fietsverzekering met track&trace-systeem. Hiermee vinden wij jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug. Nu extra voordelig met een jaar lang 10% kennismakingkorting.

Hoe werkt het?

Jouw fiets wordt uitgerust met een track&trace-zender. Hiervoor maak je tijdens het afsluiten van de verzekering online een afspraak. De monteur neemt de zender mee en plaatst deze, in overleg, op jouw fiets. Download de ANWB Eropuit app en log in met je ANWB-account.

Wanneer je fiets wordt gestolen, is het één druk op de knop in de app en een opsporingsdienst gaat op zoek naar jouw fiets. Enkele dagen na het afsluiten is jouw verzekering zichtbaar in de app. In de tussentijd ben je gewoon goed verzekerd. 

De app kan meerdere fietsen tonen. Dit geldt alleen als je zelf twee fietsen hebt, bijvoorbeeld een stadsfiets en een mountainbike. Je kunt dus niet de fiets van je partner in jouw app zien. Zowel jij als je partner moet de app op de telefoon zetten en een eigen inlog hebbben. 

24/7 pechhulp voor je fiets in Nederland en België

Als je de Blijven Fietsen Fietsverzekering afsluit, ben je altijd verzekerd van hulp bij pech onderweg. Heb je een lekke band of ligt je ketting eraf? Eén telefoontje naar de Alarmcentrale, en de Wegenwacht komt naar je toe. Zo helpen we je snel weer op weg. Kan de fiets niet ter plekke gerepareerd worden? Dan brengen wij jou en je eventuele medereiziger(s) naar de eindbestemming, naar huis of naar de fietsenmaker. 

Ben je ANWB-lid? Dan ontvang je na het afsluiten ook aanvullend Wegenwacht Fiets Service. Hiermee profiteer je van vele extra's, zoals een gratis fietscheck en juridische hulp bij een fietsongeval.

Wat zijn de kosten?

Dit is afhankelijk van onder andere het merk, type fiets en je woonplaats. Wil je weten wat jouw premiebedrag is? Dit bereken je snel en gemakkelijk online. Met de Blijven Fietsen Fietsverzekering betaal je maandelijks een lage premie. Je hoeft dus niet het hele bedrag in één keer te betalen.

Afsluiten via fietsenwinkel

Je kunt de Blijven Fietsen Fietsverzekering ook afsluiten via een aangesloten fietsenwinkel. Heb je schade of wil je melding doen van diefstal van je fiets? Neem dan altijd contact op met de winkel waar je de fietsverzekering hebt afgesloten. De fietsenhandelaar handelt dit vervolgens met ons af.

Dekking

Wordt jouw fiets gestolen? Met onze fietsverzekering komt alles weer goed. Bij diefstal sporen wij jouw fiets op met track&trace. En is jouw fiets na 48 uur niet teruggevonden? De eerste 5 jaar krijg je het volledige aankoopbedrag vergoed. Je gaat er dus nooit op achteruit. 

De accu van je e-bike is standaard meeverzekerd. Bij diefstal of beschadiging van de accu vergoeden wij de aanschafwaarde van een nieuwe accu van dezelfde soort onder aftrek van een afschrijving. Deze afschrijving is 1,5% per maand tot maximaal 75% van de aanschafwaarde. 

Wanneer de fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of door een aanrijding, dan vergoedt ANWB de schade. Ook wanneer wij de fiets terugvinden en de fiets is beschadigd.

Heb je pech met je fiets? Dat betekent meestal een hoop gedoe en gesleep met je kapotte fiets. Met Wegenwacht Fiets ben je altijd verzekerd van pechhulp voor je fiets. Bij pech komt een fietswegenwacht naar je toe om je snel weer op weg te helpen. Of je nu een lekke band hebt, een kapotte ketting of een lege fietsaccu. Is reparatie onderweg niet mogelijk, dan worden jij en je eventuele medereiziger(s) naar jullie bestemming, naar huis of naar de fietsenmaker gebracht. Wij helpen je 24/7 in Nederland en België.

Exclusief voor ANWB-leden

ANWB-leden ontvangen daarnaast Wegenwacht Fiets Service en profiteren van de volgende voordelen:  

 • Gratis Fietscheck
 • Juridische hulp bij een fietsongeval
 • Korting bij de ANWB Gastvrij-punten

Je moet er niet aan denken, maar stel dat je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval met je fiets, dan krijgen jij of je nabestaanden een vergoeding.

Krijg je tijdens het fietsen schade door schuld van iemand anders? Dan zorgen wij ervoor dat deze schade verhaald wordt op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Uitgelicht

Tips tegen fietsdiefstal

De e-bike is enorm populair, maar helaas ook erg in trek bij het dievengilde. Hoe maak je het dieven nou echt lastig?

Uitleg Eropuit app

Uitleg Eropuit app

Via de Eropuit app meld je eenvoudig diefstal van je fiets. Lees meer over het installeren en gebruiken van de app.  

Schade of fiets gestolen

Schade of fiets gestolen

Meld diefstal of schade bij ANWB of via jouw fietsenwinkel. Lees hier wat je precies moet doen.

Veelgestelde vragen

De ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering is een slimme fietsverzekering met track&trace-systeem. Hiermee vinden wij jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug. De Blijven Fietsen Fietsverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • Diefstal inclusief track&trace: wordt de fiets binnen 48 uur niet teruggevonden, dan krijg je van ons het aankoopbedrag terug. 
 • Beschadiging
 • Ongevallen
 • Verhaalrechtsbijstand
 • 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale. 

 • Hulp ter plekke, dus snel weer op weg. 

 • Pech niet direct op te lossen? Wij brengen je naar je bestemming of fietsenmaker. 

 • In heel Nederland en België pechhulp, ook voor je deur. 

 • Voor elke type fiets passende service. 

Je kunt de ANWB Eropuit app gratis downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. Let op, het is belangrijk dat je de laatste updates hebt geïnstalleerd. Wij ondersteunen iOS (vanaf versie 12) en Android (vanaf versie 5.0). 

Ja, de verzekering is af te sluiten voor alle soorten fietsen. Vooral voor duurdere fietsen is het extra interessant.  

Maak een melding van diefstal in de ANWB Eropuit app of via 088 299 30 00. Doe aangifte van diefstal bij de politie. Wij laten je na 48 uur weten of we je fiets hebben kunnen terugvinden. In de tussentijd hoef je niets te doen.

We gebruiken het signaal niet om jou te volgen. Alleen bij melding van diefstal gebruiken we het signaal om jouw fiets te traceren en zo snel mogelijk op te sporen. 

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service