Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?

Blijven Fietsen Fietsverzekering (BFV)

Je fiets is weg en de diefstal is daarmee helaas een feit. Heel vervelend! Maar wat moet je nu verder doen? We hebben de belangrijkste handelingen voor je op een rij gezet. Hierbij maken we onderscheid tussen de 2 manieren van afsluiten: online via anwb.nl of via een aangesloten rijwielhandelaar.

Ik heb mijn BFV online afgesloten
Als je de verzekering via anwb.nl hebt afgesloten, volg dan de gele pijlen.

Ik heb mijn BFV afgesloten via een aangesloten fietsenwinkel
Heb je de verzekering afgesloten via de rijwielhandelaar, volg dan de blauwe pijlen.

Diefstal melden

Meld zo snel mogelijk via de ANWB Fietsen app dat je fiets gestolen is. Vervolgens gaat er een speciaal opsporingsteam op zoek naar jouw fiets. Doe daarnaast ook gelijk aangifte bij de politie.

Diefstal: wat is verzekerd?

Vanaf de melding van diefstal van de fiets wordt geprobeerd de fiets binnen 48 uur terug te vinden. Lukt dit niet, dan geldt de volgende regeling:

Als je jouw fiets of e-bike inclusief verzekering via een rijwielhandelaar hebt gekocht, dan ontvang je de eerste vijf jaar een nieuwe fiets van hetzelfde merk en hetzelfde type. Vanaf het 6e jaar ontvang je 50% van het verzekerd bedrag.

Als je jouw fietsverzekering online hebt afgesloten, krijg je van ons de eerste vijf jaar het volledige aankoopbedrag vergoed. Vanaf het 6e jaar ontvang je 50% van het verzekerd bedrag.

Onder de dekking Diefstal valt ook de schade die is ontstaan bij een poging tot diefstal of die is ontstaan tijdens de periode van diefstal. Wij zorgen er dus voor dat eventuele schade aan je fiets wordt gerepareerd.

Diefstalvergoeding

Is je fiets gestolen en hebben wij hem niet kunnen terugvinden? Maak dan online melding van de diefstal. Zorg ervoor dat je je polisnummer bij de hand houdt.

Om jouw melding goed af te handelen is het belangrijk dat je onderstaande zaken instuurt:

  • Een afschrift van de aangifte bij de politie.
  • De aankoopnota
  • Originele fietssleutels van het slot, waarvan minimaal één sleutel gebruikssporen moet vertonen. Let op: wij vergoeden alleen schade als je een fietsslot met het ART-keurmerk gebruikt.

De originele fietssleutels kan je o.v.v. je naam en polisnummer opsturen naar:
Unigarant t.a.v. afdeling Schade
Postbus 50000
7900 RP Hoogeveen

Als je jouw verzekering hebt afgesloten bij een aangesloten fietsenwinkel, dan kun je daar terecht voor het melden van de diefstal. Vergeet hierbij niet het aangiftebewijs, de originele sleutels en de aankoopnota mee te nemen. De rijwielhandelaar meldt de schade bij ons. Jij hoeft verder niets te doen.  

Als alles akkoord is, wordt jouw melding zo snel mogelijk afgehandeld. Vervolgens krijg je van de rijwielhandelaar een nieuwe fiets of je krijgt van ons het aankoopbedrag terug, waarna je zelf een vergelijkbare nieuwe fiets kunt kopen. Zo ben je snel weer op weg en kun je lekker blijven fietsen.