Fietsverzekering


Fietsverzekering

Bereken je premie

Aflopende Fietsverzekering

Scherpe premie voor elke fiets

De ANWB Aflopende Fietsverzekering biedt je een uitstekende dekking voor een lage premie. Je kunt kiezen uit twee pakketten: basis en compleet.

Een fietsverzekering op maat

De ANWB Aflopende Fietsverzekering kun je volledig aanpassen aan jouw wensen. Kies voor een basisverzekering tegen diefstal. Of breid je verzekering uit met complete dekking voor schade, rechtsbijstand en ongevallen. Accessoires zijn ook mee te verzekeren.

Nú met 1 jaar gratis ANWB Fietspas

Sluit nú een Aflopende Fietsverzekering, en je krijgt de ANWB Fietspas (ter waarde van €32,-) een jaar lang gratis! Je profiteert onder meer van de Wegenwacht Fiets Service, korting bij honderden Gastvrij Pluspunten, een gratis fietscheck en juridische hulp bij ongevallen. De Fietspas ontvang je digitaal in de ANWB Fietsen App. Bekijk de actievoorwaarden.

Blijven Fietsen Fietsverzekering

Je kunt ook kiezen voor de ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering. Op basis van een track&trace-zender kan je fiets worden teruggevonden, mocht deze worden gestolen.

Kies je verzekering

Basis 3 jaar

 • Diefstal
 • Schade door poging tot diefstal

Compleet 3 of 5 jaar

 • Diefstal
 • Schade door poging tot diefstal
 • Schade door ongeval
 • Verhaalsrechtsbijstand
 • Ongevallenverzekering

Aanvullende dekkingen

Basis 3 jaar

Verzekerd is schade als gevolg van diefstal van de fiets of een poging daartoe. Als de fiets in de eerste drie jaar wordt gestolen, vergoeden wij 100% van het verzekerd bedrag.

Compleet 3 jaar

Naast diefstal is schade aan je fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 3 jaar. Met deze dekking ben je ook verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijg je een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met je fiets.

Compleet 5 jaar

Naast diefstal is schade aan je fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 5 jaar. Met deze dekking ben je ook verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijg je een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met je fiets.

Dekking accessoires fiets

Accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren bij je ANWB Fietsverzekering. Zoals je fietsslot, zadeltassen of fietsmand. Over dit totaalbedrag, het verzekerde bedrag, betaal je premie. En of het nu om accessoires gaat voor een normale fiets, e-bike, racefiets of ATB: bij de ANWB kan je deze fietsen en de bijbehorende accessoires eenvoudig verzekeren.

Uitgelicht

Lagere premie e-bikes

Lagere premie e-bikes

Extra lage premie voor elektrische fietsen. De ANWB is de e-bike specialist van Nederland. En als lid profiteer je altijd van 5% ledenkorting op de toch al voordelige premie.

Pechhulp voor je fiets

Pechhulp voor je fiets

Met de Blijven Fietsen Fietsverzekering kan je rekenen op hulp bij pech. Lekke band of ligt je ketting eraf? Wij helpen je snel weer op weg. En lukt dat niet ter plekke, dan brengen we je naar je eindbestemming.

Blijven Fietsen Fietsverzekering

Blijven Fietsen Fietsverzekering

Altijd fietsen zonder zorgen met de ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering. Inclusief track&trace en hulp bij pech onderweg. Ook krijg je de eerste 5 jaar het aankoopbedrag vergoed bij diefstal.

Veelgestelde vragen

De ANWB Fietsverzekering kent geen eigen risico op de diefstaldekking voor e-bikes en de gewone stadsfiets. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% bij diefstal. In geval van beschadiging is dit € 50,- eigen risico. Overige fietssoorten hebben € 25,- eigen risico. Bij totaalverlies van mountainbikes en/of racefietsen geldt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. Dit geldt niet voor andere fietssoorten.

Ja, de accu is meeverzekerd mits deze onder de verzekerde waardes is opgenomen. Er moet dus wel premie voor betaald zijn. Hier vind je de voorwaarden.

Ja, dat kan. De high speed e-bikes vallen onder de categorie bromfietsen. Verzeker je high speed e-bike of speed pedelec met de ANWB Bromfietsverzekering.

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt hier je schade online melden.

De ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering is een complete fietsverzekering die bestaat uit de dekkingen:

 • Diefstal inclusief track&trace: wordt de fiets binnen 48 uur niet teruggevonden, dan ontvang je de eerste 5 jaar een nieuwe fiets van hetzelfde merk en type, inclusief eventuele prijsstijgingen.
 • Beschadiging
 • Ongevallen
 • Verhaalrechtsbijstand
 • 24/7 pechhulp, in Nederland en België
 • Alleen voor ANWB leden: de ANWB Fietspas

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service