Naar artikel

ANWB E-bike verzekering

Vergelijk en bereken je premie

E-bike verzekering

Jouw elektrische fiets verzekeren bij de ANWB

Op zoek naar een verzekering voor jouw elektrische fiets? Met de e-bike verzekering van de ANWB is je fiets wereldwijd verzekerd tegen diefstal en schade. Dit geldt ook voor meeverzekerde accessoires.

Kies je ANWB Elektrische fietsverzekering

Doorlopend
Blijven Fietsen Fietsverzekering
 • Verzekerd zolang je wilt
 • 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen
 • 24/7 pechhulp in Nederland en België
 • Track & trace
 • Gemakkelijk diefstal melden via de app
Vaste periode: Compleet
Aflopende Fietsverzekering
 • Verzekerd voor 3 of 5 jaar
 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Schade door poging tot diefstal
 • Beschadiging, Rechtsbijstand en Ongevallen
Vaste periode: Basis
Aflopende Fietsverzekering
 • Verzekerd voor 3 jaar
 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Schade door poging tot diefstal

ANWB E-bike verzekering afsluiten

Bij de ANWB kun je jouw elektrische fiets uitgebreid verzekeren tegen diefstal en schade. Je accu is dan ook meeverzekerd, wel zo’n fijne gedachte. Wij bieden twee fietsverzekeringen aan voor de e-bike.

Met de Aflopende Fietsverzekering ben je voor een vaste periode van 3 of 5 jaar verzekerd. De premie betaal je in één keer vooruit. Je hebt de keuze uit twee pakketten: Basis of Compleet. Meer uitleg over de verschillende dekkingen vind je hier. Bij diefstal of total loss van je fiets krijg je de eerste 3 jaar van je verzekering het aankoopbedrag terug. Vanaf het 4e jaar ontvang je 75% van je aankoopbedrag en vanaf het 5e jaar 60%. Na diefstal stopt je verzekering.

Wil je je fiets liever doorlopend verzekeren? Met de nieuwe Blijven Fietsen Fietsverzekering ben je met behulp van de track&trace slim verzekerd tegen diefstal en profiteer je bovendien van 24/7 pechhulp. De premie betaal je per maand of per jaar. Je bent verzekerd zolang je zelf wilt en kunt na het eerste jaar de verzekering dagelijks opzeggen. Bij diefstal of total loss van je fiets ontvang je in de eerste 5 jaar van de verzekering het volledige aankoopbedrag. Vanaf het 6e jaar ontvang je 50% van je aankoopbedrag.

Accessoires eenvoudig meeverzekerd

Accessoires zoals een kinderzitje, fietsmand of fietstas kun je heel simpel meeverzekeren. Dit doe je door de waarde van je accessoires op te tellen bij de aanschafwaarde van je e-bike. Voor deze totale waarde sluit je vervolgens de verzekering af. Zorg ervoor dat je de bon bewaart van de accessoires die je meeverzekert.

Tweedehands e-bike verzekeren

Ook voor het verzekeren van je tweedehands e-bike kun je bij ons terecht. Hierbij gaan we uit van aanschafprijs die je voor de e-bike hebt betaald. In het geval van schade moet je dit bedrag kunnen aantonen met een aankoopnota. Bewaar deze dus goed. Heb je geen aankoopnota? Dan kun je de waarde van jouw fiets bij een fietenswinkel naar keuze laten bepalen. Vraag bij de winkel om een bevestiging van deze taxatie inclusief bedrag.

Diefstal of beschadiging van de accu wordt bij tweedehands e-bike's niet vergoed. Wanneer de volledige fiets wordt gestolen is de accu wel meeverzekerd.

High speed e-bike of speed pedelec verzekeren

Heb je een high speed e-bike of speed pedelec en wil je deze graag verzekeren? Sinds 1 januari 2017 worden fietsen die harder kunnen dan 25 kilometer per uur gezien als motorrijtuig. Hierdoor ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren doe je gemakkelijk en snel met de ANWB Speed pedelec verzekering.



Daarom je e-bike verzekeren bij ANWB

Kies de verzekering die past bij jouw fiets

Verzeker je e-bike voor een vaste periode of juist doorlopend. Selecteer de dekkingen die je wilt en betaal in één keer, per maand of per jaar.

Aankoopbedrag vergoed

Bij diefstal van je e-bike krijg je van ons de eerste 3 of 5 jaar het volledige aankoopbedrag vergoed. Zo rijd je snel weer rond op een nieuwe fiets.

Geen eigen risico

Is je elektrische fiets gestolen of niet meer te repareren? Dan heb je €0 eigen risico. En bij schade aan je fiets betaal je slechts €25.

Uitgelicht

Dé fietsdiefstal-hotspots

Dé fietsdiefstal-hotspots

Fietsen zijn helaas altijd in trek bij dieven. Maar waar wordt het meest gestolen? En welke fietsenmerken zijn het populairst?

Tips tegen fietsdiefstal

De e-bike is enorm populair, maar helaas ook erg in trek bij het dievengilde. Hoe maak je het dieven nou echt lastig?

Wat is een ART-slot?

Wat is een ART-slot?

Je fiets zet je veilig op slot met een ART-slot. Wat is een ART-slot en waarom is dit keurmerk in het leven geroepen?

Veelgestelde vragen