Naar artikel

Inventaris dekking

Wat wordt vergoed bij inventaris?
Wat is de dekking van mijn inventaris?

Het is mogelijk om een aanvullende dekking af te sluiten waarbij de inventaris of inboedel van jouw caravan is meeverzekerd. Heb je een nieuwe caravan dan is je inventaris meeverzekerd tot € 2.500,-. Bij tweedehands caravans is de inventaris meeverzekerd tot € 1.500,-. Schade aan de inventaris zoals je televisie, beddengoed en kookspullen is daarmee meeverzekerd.

Wat wordt vergoed van mijn inventaris?

De inventaris en inboedel is bij deze aanvullende verzekering verzekerd tegen alle van buiten komende schadeoorzaken, waaronder:

  • de schade door botsen of omslaan van de caravan;
  • (poging tot) inbraak; 
  • vandalisme; 
  • brand, ontploffing, kortsluiting en blikseminslag; 
  • diefstal; 
  • overstroming, neerslag of smeltwater.

De beschadiging van het meubilair is uitsluitend verzekerd als het meubilair zich bevindt in of naast jouw caravan. Diefstal uit jouw caravan is alleen verzekerd als er sporen van braak aan de buitenzijde van de caravan aanwezig zijn.

Vergoeding inventaris

Wij vergoeden de nieuwwaarde van jouw inventaris, behalve als de dagwaarde van de inventaris en inboedel op het moment van schade minder bedraagt dan 50% van de nieuwwaarde. In dat geval vergoeden wij de dagwaarde. Bij schade aan tv’s, radio’s en pc’s wordt per schade maximaal 30% van het verzekerde bedrag van de inventaris en inboedel vergoed, met een maximum van € 1.500,-. Jouw eigen risico wordt in mindering gebracht op de vergoeding.