Wanneer is je bromfietsverzekering geldig?

Ben je in het bezit van een bromfiets? Dan is een WA-verzekering voor je bromfiets altijd verplicht. Met de WA-verzekering ben je namelijk verzekerd voor schade aan anderen.

Ingangsdatum bromfietsverzekering

Je kan de ingangsdatum zelf bepalen. Ons advies is wel om je bromfiets direct te verzekeren als deze op je naam wordt geschreven. Als je onverzekerd de weg op gaat kunnen er problemen ontstaan in geval van schade of bij een controle door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Onverzekerd rijden is strafbaar en schade die je dan veroorzaakt wordt niet vergoed.

Je bromfiets is verzekerd tot het moment van opzegging. De verzekering is dagelijks opzegbaar.

Online of telefonisch afsluiten

De ANWB Bromfietsverzekering is zowel online als telefonisch af te sluiten. Het voordeel van online je verzekering afsluiten is dat je bromfiets direct verzekerd is.

Kies je voor telefonisch afsluiten, dan ontvang je eerst een voorlopige dekking van 14 dagen. Wij sturen je in dit geval een aanvraagformulier toe. Dit aanvraagformulier dien je getekend retour te sturen. Na ontvangst van het getekend aanvraagformulier wordt de voorlopige dekking omgezet in een definitieve verzekering.

ANWB Bromfietsverzekering

De ANWB Bromfietsverzekering biedt uitgebreide dekking voor nieuwe en tweedehandse bromfietsen. Je kunt kiezen uit de verschillende basisdekkingen, van WA tot allrisk. Ben je op zoek naar meer zekerheid? Dan kun je de verzekering compleet maken met verschillende aanvullende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld je kleding en helm meeverzekeren tot €350,-

Meer over de ANWB Bromfietsverzekering