Naar artikel

Boot gestolen: wat wordt vergoed?

Hoe bepaalt een verzekeraar de dagwaarde van jouw boot als deze is gestolen?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van het type bootverzekering dat je hebt afgesloten. Je hebt ofwel vooraf in je verzekering vastgelegd wat het waarde verloop is van je boot of je hebt dit niet. In het laatste geval wordt de waarde bepaald op basis van wat dat type boot op dit moment waard is op de markt. Heb je recente investeringen gedaan aan de tuigage? Of is je boot voorzien van de modernste apparatuur? Dit soort factoren bepalen of de prijs ten opzichte van marktwaarde iets naar boven of naar beneden moet worden bijgesteld.

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om de waarde van jouw boot voor een bepaalde periode in je bootverzekering vast te leggen. De waarde wordt bepaald door een taxatie. Op deze manier 'koop' je een stuk zekerheid voor een periode van veelal drie jaar.

Sluit je een ANWB Bootverzekering af met taxatie, dan kan je maar liefst vijf jaar beroep doen op de juiste waarde. Bekijk de mogelijkheden.

Bootverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Bootverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.