Wie rijdt het veiligst? De scores van onze klanten in kaart

Hebben onze mannelijke rijders de beste rijscore of toch de vrouwen? En in welke provincie wonen de veiligste rijders? Wij zijn in de rijgegevens gedoken en hebben een aantal opvallende resultaten voor je op een rijtje gezet!

Bij de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering wordt met slimme technologie je rijstijl gemeten. Een app registreert en verzamelt gegevens op vier onderdelen: snelheid, bochten, remmen en optrekken. Op basis hiervan wordt je rijscore en de daarbij behorende veilige rijderskorting berekend. Hoe hoger je score, hoe meer korting je krijgt. Naast de korting ontvang je elke 10 dagen feedback over je rijstijl en tips om je rijscore te verbeteren.

Inmiddels hebben onze klanten samen meer dan 17 miljoen ritten gereden en ruim 289 miljoen kilometer afgelegd. De hoogste tijd dus om de gegevens van onze Veilige Rijders in kaart te brengen.

Verschillen in het land

Uit de rijgegevens blijkt dat onze Veilige Rijders het erg goed doen. De scores variëren per provincie met een minimaal verschil van 75,4 tot 78,2. De Utrechters eindigen met een rijscore van 78,2 bovenaan, gevolgd door de Drenten (score 78,0). Flevolanders halen gemiddeld genomen de laagste rijscore.

Mannen behalen een iets hogere gemiddelde rijscore dan vrouwen, 76,8 tegenover 76,3. En hoe ouder de chauffeur, hoe veiliger er wordt gereden. De veiligst rijdende leeftijdsgroep is dan ook de groep van 70 jaar en ouder met een gemiddelde rijscore van 83,3.

Als we kijken naar de scores per onderdeel, kunnen de deelnemers zich vooral verbeteren in het beheersen van de snelheid en het nemen van bochten. Optrekken is het meest succesvolle onderdeel van de Veilig Rijden Autoverzekering. Maar liefst 95% van de deelnemers trekt rustig op en behaalt hiermee een goede score.

In totaal ontvangt 89,96% van de verzekerden korting op basis van hun veilige rijstijl. Dit varieert van 15% tot 25% extra korting op de premie. Al met al positieve gemiddeldes waar we als ANWB erg trots op zijn! De goede rijstijl van onze klanten draagt namelijk bij aan de verkeersveiligheid van Nederland.

ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Wil jij ook korting ontvangen op je autoverzekering? Bekijk of de Veilig Rijden Autoverzekering ook bij jou past of bereken direct je premie.

Bekijk de volledige infographic 'Veilige Rijders in kaart'.

Disclaimer – De getoonde resultaten uit dit onderzoek betreffen gemiddelde rijscores per groep. Er kunnen geen conclusies worden getrokken dat de ene groep veiliger rijdt dan de andere groep.