Veilige Rijders Korting

 

De ANWB Autoverzekering gaat een stap verder dan traditionele autoverzekeringen. Buiten dat je auto goed is verzekerd, draag je als je wilt,  bij aan de verkeersveiligheid in Nederland. Hoe we dit doen? Door een veilige rijstijl te belonen met een extra korting op de premie, de zogenoemde Veilige Rijders Korting. Daarnaast ontvangt de bestuurder feedback op zijn rijstijl en tips om deze te verbeteren. Ook kan de verzekerde onveilige plekken online bij ons aanmelden.

Extra korting voor veilige rijders

Bij de Veilige Rijders Korting kun je tot 30% korting verdienen. Hoe veiliger je rijdt, hoe hoger de korting op de premie van jouw autoverzekering. Via een app beoordelen we jouw rijstijl op 4 onderdelen: snelheid, optrekken, remmen en het nemen van bochten. Deze beoordeling zetten we om in een rijscore en die score bepaalt de hoogte van de korting. Deze korting krijg je aanvullend op andere kortingen, zoals ledenkorting en de no-claim korting. Nieuw in de app is ook het inzicht in je smartphonegebruik tijdens het rijden. Dit nemen we nog niet mee in de rijscore.

Goede rijstijl levert 10% tot 30% Veilige Rijders Korting op

Standaard ontvang je elk kwartaal een Veilige Rijders Korting van 10% op je premie. Wij gaan er namelijk van uit dat je veilig rijdt. De veilige rijderskorting kan per kwartaal oplopen tot 30%. Dit is afhankelijk van jouw rijstijl en de uiteindelijke rijscore. Na afloop van ieder kwartaal berekenen wij de eindscore en betalen wij de extra korting uit.

De korting krijg je alleen bij een goede rijscore. Bij een te lage rijscore ontvang je dan ook geen veilige rijderskorting en betaal je de standaard 10% korting aan ons terug. Je betaalt dan de standaard premie voor de ANWB Autoverzekering.

Wanneer je een keer een fout maakt, dan is dit niet direct van grote invloed op jouw kwartaalscore. Wij kijken naar de gemiddelde rijscore over drie maanden. Incidenten die door jouw garage zijn gereden, tellen niet mee voor jouw rijscore. Als je het garagebezoek kunt aantonen, dan verwijderen wij deze incidenten.

Hoe werkt het kortingssysteem?

Zeer veilig rijgedrag

20% tot 30% veilige rijderskorting

Veilig rijgedrag

10% tot 20% veilige rijderskorting

Onveilig rijgedrag

0% tot 10% veilige rijderskorting.
Omdat je 10% startkorting krijgt, kan het zijn dat je een deel van korting moet terugbetalen.

 

Extra kortingen

Met de ANWB Autoverzekering loopt je korting al snel hoog op. Naast de Veilige Rijders Korting profiteer je bij de ANWB van extra kortingen op je autozekering:

  • Standaard 5% ledenkorting
  • No-claim korting tot 80%
  • Tweede gezinsauto verzekeren: extra voordeel
  • No-claim korting voor meerijdende kinderen

Bereken je premie