Jouw persoonlijke rijscore

Aan de hand van jouw rijstijl bepalen wij je rijscore en de daarbij behorende korting. De app verzamelt data tijdens al jouw ritten en houdt je rijstijl bij op basis van vijf onderdelen:

 • Snelheid
 • Remmen
 • Optrekken
 • Het nemen van bochten
 • Smartphonegebruik

Je behaalt een hoge rijscore als je op deze onderdelen positief scoort. Smartphonegebruik wordt momenteel niet meegerekend in je uiteindelijke score/korting, maar we vinden het wel belangrijk om je hiervan bewust te maken. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je je aan de verkeersregels houdt, goed vooruitkijkt in het verkeer en je eigen rijstijl daarop aanpast. Bekijk ook onze tips hierover. Om je inzicht te geven in jouw rijstijl geven wij je iedere 10 dagen feedback of wanneer je meer dan 65 kilometer hebt gereden in Nederland.

Van 0 tot 100

Wij geven je een rijscore tussen de 0 en 100. De meest veilige rijstijl leidt tot een score van 100. Elke drie maanden wordt jouw rijscore omgezet in een bijbehorende korting op je premie. We bekijken jouw rijstijl over drie maanden, de score is een gemiddelde over deze periode op de 4 verschillende criteria. Als je dus een keer een foutje hebt gemaakt, betekent dit niet dat je geen veilige rijderskorting ontvangt. Jouw rijscore wordt elke 10 dagen bijgewerkt en is te bekijken in de app en jouw account. Hier zie je feedback staan op je rijstijl en ontvang je tevens tips om jouw rijstijl te verbeteren. 

Feedback op een veilige rijstijl (groen)

Als je feedback ontvangt met een groene kleur dan betekent dit dat je goed en veilig rijdt. Een groene score levert een veilige rijderskorting van tussen de 20% en 30% op.

Feedback op een rijstijl die verbetering nodig heeft (geel)

Als je feedback ontvangt met de kleur geel, dan heb je een rijscore tussen de 50 en 80 behaald. Dit betekent dat je op zich veilig rijdt, maar dat er op bepaalde onderdelen nog verbetering kan plaatsvinden. Een gele score staat voor een veilige rijderskorting tussen de 10% en 20%.

Feedback op een gevaarlijke tot zeer gevaarlijke rijstijl (rood en zwart)

Als de rijscore en feedback aangeven dat je een gevaarlijke tot zeer gevaarlijke rijstijl laat zien moet je je zorgen gaan maken. Je kunt een gevaar zijn voor jezelf, maar ook voor medeweggebruikers. Omdat de ANWB wil bijdragen aan de verkeersveiligheid in Nederland hebben we voor hiervoor duidelijke regels opgesteld.

Drie keer feedback over een gevaarlijke rijstijl (rood)

Als je in een kwartaal drie feedback berichten ontvangt over een gevaarlijke rijstijl op hetzelfde onderdeel, brengen we 30 punten in mindering op je rijscore. Hierdoor daalt je korting. Het volgende kwartaal begin je weer opnieuw en start je gewoon weer met de 10% veilige rijderskorting.

Zes keer feedback over een gevaarlijke rijstijl (rood)

Als je binnen een jaar zes keer feedback ontvangt over een gevaarlijke rijstijl die betrekking heeft tot jouw tot snelheid gelden de volgende regels:

 • Rijscore wordt op 0 gezet.
 • De 10% veilige rijderskorting raak je kwijt.
 • Wij nemen contact met je op en geven je 30 dagen de tijd om jouw rijstijl te verbeteren.
 • Lukt het niet om jouw rijstijl binnen die 30 dagen te verbeteren dan beëindigen wij de verzekering binnen 14 dagen.

Feedback over een zeer gevaarlijke rijstijl (zwart & meer dan 40 km/u te hard gereden)

Als je feedback over een zeer gevaarlijke rijstijl ontvangt, omdat je meer dan 40 km/u te hard hebt gereden, gelden de volgende regels:

 • Rijscore wordt op 0 gezet.
 • De 10% veilige rijderskorting raak je kwijt.
 • Wij nemen contact met je op en geven je 30 dagen de tijd om jouw rijstijl te verbeteren.
 • Lukt het niet om jouw rijstijl binnen die 30 dagen te verbeteren dan beëindigen wij de verzekering binnen 14 dagen.

Feedback over een zeer gevaarlijke rijstijl (zwart & meer dan 50 km/u te hard gereden)

Als je feedback over een zeer gevaarlijke rijstijl ontvangt, omdat je meer dan 50 km/u te hard hebt gereden, gelden de volgende regels:

 • Rijscore wordt op 0 gezet.
 • De 10% veilige rijderskorting raak je kwijt.
 • Wij nemen wij contact met je op om mede te delen dat wij jouw verzekering binnen 14 dagen gaan beëindigen. 

Wanneer ben ik een veilige rijder?

Ben jij een veilige rijder? Wij willen jou met deze Veilig Rijden Autoverzekering stimuleren om nog veiliger te gaan rijden. Zo dragen we samen bij aan een veiliger verkeer in Nederland. Door veilig te rijden, behaal jij een goede rijscore en dat levert jou een mooie korting op jouw premie op. Als jij op alle onderdelen een groene score hebt, kun je zeggen dat jij een veilige rijder bent. Bovendien blijkt uit de cijfers van Ingenie uit Engeland dat veilig rijden 30% minder schades oplevert.

Beoordeling op deze onderdelen loont

In Engeland biedt verzekeraar Ingenie al een aantal jaar een soort Veilig Rijden Autoverzekering aan. Uit de cijfers die Ingenie naar buiten heeft gebracht, blijkt dat de beoordeling op de vier onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten zorgt voor een grotere verkeersveiligheid. Een aantal opvallende cijfers hierbij zijn:

 • Bestuurders die een of twee keer per maand feedback bekijken, verminderen hun kans op een ongeval met 22%.
 • Bestuurders die zich twee tot vijf keer per maand bezighouden met de feedback, hebben 42% minder kans op een ongeval dan bestuurders die hun feedback totaal niet bekijken.
 • Bestuurders met hoge rijscores hebben meer dan drie keer minder kans om een ongeluk te krijgen dan bestuurders met lage scores.
 • 90% van de bestuurders verbetert zijn rijstijl na feedback op persoonlijk niveau.