Verzekering afgesloten, wat nu?

Nadat je de autoverzekering hebt afgesloten, kun je het volgende verwachten:

1. Download de Veilig Rijden App

Na het afsluiten van je Veilig Rijden Autoverzekering download je in de App Store of in Google Play de Veilig Rijden App. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal iOS 11 of hoger nodig voor Apple en minimaal versie 4.4 (KitKat) voor Android.

2. Maak jouw ‘Mijn account’ aan

Je ontvangt na het afsluiten van de verzekering van ons de gegevens om een ‘Mijn account’ aan te maken. Via dit account log je in op de Veilig Rijden app en ontvang je elke 10 dagen of nadat je 65 kilometer in Nederland hebt gereden feedback op jouw rijstijl en krijg je tips om deze te verbeteren.

3. Ontvangst van de beacon voor in je auto

Na de ingangsdatum van de verzekering ontvang je van ons een beacon thuis. Je hoeft niet te betalen voor de beacon, deze krijg je van ons in bruikleen. In de Veilig Rijden App kun je de beacon activeren door het nummer van de beacon hier in te voeren. De beacon leg je in het dashboardkastje van je auto.

4. Ontvang feedback en tips

Elke 10 dagen of nadat je 65 kilometer in Nederland hebt gereden ontvang je feedback op jouw rijstijl. De feedback wordt op 5 onderdelen aan je gepresenteerd: snelheid, optrekken, remmen, het nemen van bochten en smartphonegebruik. Je ontvangt hierin ook tips om je rijstijl te verbeteren en je ziet de rijscore die je krijgt. Smartphonegebruik wordt nog niet meegenomen in je uiteindelijke rijscore.

5. Kwartaalscore en veilige rijderskorting

Iedere 3 maanden bepalen wij jouw rijscore over de voorgaande periode en de bijbehorende veilige rijderskorting. Je krijgt van ons een bericht met de score, de verdiende korting en een nota. Bij een goede rijstijl en rijscore kan de korting oplopen tot 30% korting. Je krijgt dan extra geld van ons teruggestort op je rekening. Bij een slechte rijstijl zal de rijscore laag zijn en heb je geen recht op de 10% veilige rijderskorting. Deze moet dan worden terugbetaald.