Veilige rijderskorting bij Veilig Rijden Autoverzekering

 

Deze nieuwe autoverzekering gaat een stap verder dan traditionele autoverzekeringen. Buiten dat je auto goed is verzekerd, draag je met deze Veilig Rijden Autoverzekering bij aan de verkeersveiligheid in Nederland. Hoe we dit doen? Door een veilige rijstijl te belonen met een extra korting op de premie, de zogenoemde veilige rijderskorting. Daarnaast ontvangt de bestuurder feedback op zijn rijstijl en tips om deze te verbeteren. Ook kan de verzekerde onveilige plekken online bij ons aanmelden.

Extra korting voor veilige rijders

Bij deze verzekering maken wij gebruik van een veilige rijderskorting tot 30%. Hoe veiliger je rijdt, hoe hoger de korting op de premie van jouw Veilig Rijden autoverzekering. Via de Veilig Rijden app en een beacon in de auto beoordelen we jouw rijstijl op de onderdelen: snelheid, optrekken, remmen, bochten. Deze beoordeling zetten we om in een rijscore en die score bepaalt de hoogte van de korting. Deze korting krijg je aanvullend op andere kortingen, zoals ledenkorting en de no-claim korting. Nieuw in de app is ook de feedback op smartfonegebruik tijdens het rijden. Dit onderdeel wordt nog niet meegenomen in je rijscore.

Goede rijstijl levert 10% tot 30% veilige rijderskorting op

Standaard ontvang je elk kwartaal een veilige rijderskorting van 10% op je premie. Wij gaan er namelijk van uit dat je veilig rijdt. De veilige rijderskorting kan per kwartaal oplopen tot 30%. Dit is afhankelijk van jouw rijstijl en de uiteindelijke rijscore. Na afloop van ieder kwartaal berekenen wij de eindscore en betalen wij de extra korting uit.

De veilige rijderskorting krijg je alleen bij een goede rijscore. Bij een te lage rijscore ontvang je dan ook geen veilige rijderskorting en betaal je de standaard 10% korting aan ons terug. Je betaalt dan de premie die je ook voor onze reguliere autoverzekering zou betalen.

Wanneer je een keer een fout maakt, dan is dit niet direct van grote invloed op jouw kwartaalscore. Wij kijken naar de gemiddelde rijscore over drie maanden. Incidenten die door jouw garage zijn gereden, tellen niet mee voor jouw rijscore. Als je het garagebezoek kunt aantonen, dan verwijderen wij deze incidenten.

Hoe werkt het kortingssysteem?

Zeer veilig rijgedrag

20% tot 30% veilige rijderskorting

Veilig rijgedrag

10% tot 20% veilige rijderskorting

Onveilig rijgedrag

0% tot 10% veilige rijderskorting.
Omdat je 10% startkorting krijgt, kan het zijn dat je een deel van korting moet terugbetalen.

Extra kortingen

Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering loopt je korting al snel hoog op. Naast de veilige rijderskorting profiteer je bij de ANWB van extra kortingen op je autoverzekering:

  • Standaard 5% ledenkorting
  • No-claim korting tot 80%
  • Tweede gezinsauto verzekeren: extra voordeel
  • No-claim korting voor meerijdende kinderen

Bereken je premie