Veilig rijden: de scores van onze klanten in kaart

Bij de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering wordt met slimme technologie je rijstijl gemeten. Een app houdt je rijstijl bij op basis van snelheid, optrekken, remmen en het nemen van bochten. Ook krijg je inzicht in je smartphonegebruik tijdens het rijden. In onze app ontvang je een rijscore van 0 tot 100. En hoe hoger je score hoe meer extra veilige rijderskorting je krijgt op je premie, maar liefst tot 30%. Deze korting wordt na afloop van ieder kwartaal met je verrekend.

Inmiddels hebben onze klanten samen ruim 70 miljoen kilometer afgelegd. Hoogste tijd om de rijstijl van deze Veilige Rijders eens in kaart te brengen.

Veilig rijden - provincie

Op veilig rijden krijgen Groningers weer de hoogste gemiddelde rijscore

Uit de rijgegevens blijkt dat onze Veilige Rijders het gemiddeld erg goed doen. De scores variëren per provincie met een minimaal verschil van 76 tot 79. De Groningers en Drenten eindigen met een gemiddelde rijscore van 79 bovenaan. Voor de Groningse Veilige Rijders is dit de 2e keer dat ze als groep de hoogste gemiddelde rijscore behalen!

Gemiddelde leeftijd Veilige Rijders

Kijk je naar de verschillende leeftijdscategorieën van de Veilige Rijders, dan zie je wel meer verschillen in gemiddelde rijscores. De scores variëren van 69 tot 81. Hierbij valt op: hoe ouder de groep, hoe hoger de gemiddelde rijscore.

Veiligi rijden - merk en model

Top 10 favoriete automerken en modellen van onze Veilige Rijders

Ook zien we welke automerken en -modellen favoriet zijn bij onze Veilige Rijders. We hebben een top 10 samengesteld van zowel merk als model en de bijbehorende gemiddelde rijscores. Wederom zijn dit mooie gemiddelden en liggen de scores dicht bij elkaar. Toch nog een speciale vermelding voor de Toyota Prius-rijders: zij behalen samen een gemiddelde rijscore van maar liefst 80 op 100!

Gemiddelde leeftijd auto

De leeftijd van een auto beïnvloedt het rijgedrag van de Veilige Rijders nauwelijks. We zien de gemiddelde scores iets meer aflopen naarmate de auto ouder is. De rijscore verandert geleidelijk van 78 bij auto’s van 2 jaar en jonger naar 75 bij auto’s van 10 jaar en ouder.

Veilig rijden - kilometers

Aantal afgelegde kilometers weinig invloed op gemiddelde rijscore

Als laatste is er gekeken naar het aantal afgelegde kilometers versus de gemiddelde rijscore per kwartaal. De verschillen zijn ook hier minimaal. De scores liggen tussen de 75 en 78. Al met al, positieve gemiddeldes waar we als ANWB erg trots op zijn! De goede rijstijl van onze klanten draagt namelijk bij aan de verkeersveiligheid van Nederland.

ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Wil jij ook korting ontvangen op je autoverzekering met je goede rijstijl? Lees dan meer over hoe de Veilig Rijden Autoverzekering in z’n werk gaat.

Meer over de Veilig Rijden Autoverzekering

Bekijk hier de volledige infographic 'Veilige Rijders in kaart'.

Disclaimer – De getoonde resultaten uit dit onderzoek betreffen gemiddelde rijscores per groep. Er kunnen geen conclusies worden getrokken dat de ene groep veiliger rijdt dan de andere groep.