Feedback

Elke 10 dagen ontvang je feedback over jouw rijstijl. Hierin worden de volgende onderdelen beoordeeld: snelheid, optrekken, remmen en het nemen van bochten. De feedback laat zien hoe je hebt gereden sinds de laatste keer dat jouw rijstijl is beoordeeld. Je ziet in een overzicht de onderdelen waar je goed in bent en wij tonen je punten waarop je kunt verbeteren. Om het overzichtelijk voor jou te maken, maken we voor de beoordeling gebruik van verschillende kleuren.

Uitleg over de kleuren

Wat gebeurt er als ik een gevaarlijke rijstijl laat zien?

Als je in een kwartaal 3 keer een gevaarlijke rijstijl laat zien in dezelfde categorie dan brengen we 30 punten op je rijscore in mindering. Je korting gaat hiermee dan ook flink omlaag. Het volgende kwartaal krijg je opnieuw de kans om aan te tonen dat je veilig rijdt en dus minimaal 10% korting verdient.

Laat je 6 keer in een jaar een gevaarlijke rijstijl laat zien op het onderdeel snelheid dan gaat de rijscore naar 0. Je verliest jouw 10% veilige rijderskorting voor het kwartaal waarin je de 6e melding krijgt. Ook nemen we contact met je op om je rijstijl te bespreken. Je krijgt dan 30 dagen de tijd om aan te tonen dat je veiliger gaat rijden. Bij een aanhoudend onveilige rijstijl hebben wij het recht om je polis op te zeggen.

Wat gebeurt er als ik een zeer gevaarlijke rijstijl laat zien?

Als je 1 keer een zeer gevaarlijke rijstijl laat zien op het onderdeel snelheid dan nemen wij contact met je op. Er zijn meerdere scenario’s’ mogelijk:

  • Je hebt meer dan 40 km/u te hard gereden. Wij geven je de mogelijkheid om binnen 30 dagen jouw rijstijl te verbeteren. Deze verbetering meten wij aan de hand van jouw rijstijl op basis van de feedback die je van ons ontvangt. Jouw feedback moet de kleur groen, lichtgroen of geel zijn. Als je rijstijl binnen 30 dagen niet is verbeterd dan beëindigen wij jouw verzekering binnen 14 dagen.
  • Je hebt meer dan 50 km/u te hard gereden. Deze snelheidsovertreding is gevaarlijk voor jou en andere weggebruikers. Dit past niet bij onze Veilig Rijden Autoverzekering. Je hebt 14 dagen om zelf elders een verzekering af te sluiten en de verzekering bij ons te beëindigen. Wij nemen in dat geval binnen 5 dagen contact met je op. Je verzekering wordt dan binnen 14 dagen beëindigd. Met een opzegging vanuit ons, is het lastiger je auto bij ons of een andere maatschappij te verzekeren. Wij adviseren je daarom om zelf op te zeggen.

Meer over de Veilig Rijden Autoverzekering