Tips bij autoschade: wat kun je doen om lasten te voorkomen?

Schade is nooit leuk en wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Weersomstandigheden kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Zo is het risico op een ongeval tijdens regen ongeveer zelfs twee keer groter dan bij normaal weer. Wat kun je doen om je tegen autoschade te beschermen?

Autoschade voorkomen

Ook al ben je goed verzekerd, een schade claimen gaat ten koste van jouw schadevrije jaren, waardoor je vaak meer premie gaat betalen voor je autoverzekering. Om ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen in allerlei omstandigheden, hebben we daarom een aantal handige tips en weetjes onder elkaar gezet. Kies een situatie en check hoe jij schade kunt voorkomen.

Beschermd tegen schade met een autoverzekering

Heb je onverhoopt toch schade gereden? Dan ben je met een autoverzekering beschermd tegen de lasten die dit met zicht meebrengt. Maar welke verzekering kies je? Het is goed om te weten waarmee je voor welke kosten bent gedekt.

Type autoverzekering

Voor schade die je aan anderen toebrengt, ben je via je verplichte WA verzekering verzekerd. Bij beperkt casco ben je verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor schade aan je eigen auto als gevolg van brand, storm, natuur, diefstal of een poging tot diefstal daartoe. Als jij een botsing veroorzaakt, is overige schade aan je eigen auto alleen verzekerd als je een all risk dekking hebt. Dit wordt ook wel volledig casco genoemd. Heb je een lagere dekking gekozen, dan moet je deze kosten zelf betalen.

Verzekering wijzigen

Kijk daarom goed wat past bij je situatie. En handig om te weten, je hebt de mogelijkheid om de dekking van de verzekering tussentijds uit te breiden van bijvoorbeeld beperkt casco naar volledig casco (all risk). Zeker in de herfst en winter waarin je meer risico loopt op schade kan dit een goede keuze zijn.

Autoschade melden

Heb je schade aan je auto en ben je casco verzekerd? Zoek een schadehersteller bij jou in de buurt en zij regelen verder alles voor je. Ze melden zelfs je schade bij ons. Wel zo fijn! Zoek hier een schadesteller bij jou in de buurt.