ANWB Slimme Kilometerverzekering

ANWB Slimme Kilometerverzekering

ANWB Slimme Kilometerverzekering

Rijd minder, verdien meer korting. Tot wel 30%!

Met de ANWB Kilometerverzekering krijg je dezelfde goede dekking en service als onze vertrouwde autoverzekering. Omdat je minder rijdt, betaal je tot 30% minder premie. Bovendien krijg je bij onze kilometerverzekering standaard Smart Driver. Zo worden je kilometers vanzelf gemeten én krijg je op elk moment inzicht in de conditie van je auto. Tot 8.500 kilometer per jaar rij je extra voordelig. Deze slimme verzekering is exclusief beschikbaar voor onze Wegenwacht leden.

Zo word je een slimme rijder

 1. Sluit de ANWB Kilometerverzekering af en je auto is voor een vast bedrag per maand verzekerd als hij stilstaat. 
 2. We sturen je een Smart Driver connector, een soort stekker, met de post om de kilometers die worden gereden te meten. Deze kun je in een handomdraai onder het dashboard van je auto steken. Lukt dit niet, dan helpen we je bij een van onze service centers.
 3. Download onze app of gebruik ons online dashboard om automatisch de kosten van je ritten te zien en om toegang te krijgen tot storingsmeldingen, de status van je accu en inzicht in aankomend onderhoud. Meer informatie over Smart Driver.

Bereken je premie

Autoverzekering afsluiten

Slimmer rijden? Zo werkt het!

Slimmer rijden? Zo werkt het!

Bij het afsluiten van de ANWB Slimme Kilometerverzekering download je de app en ontvang je van ons een connector die je heel eenvoudig in je auto installeert. Via de app kan je zien hoeveel je per dag hebt gereden en wat de conditie is van je auto en heb je altijd inzicht in aankomend onderhoud. Zo voorkom je verrassingen en heb je grip op je kosten, ook als je weinig rijdt. Aan het einde van het kwartaal rekenen we de gereden kilometers automatisch met je af.

Minder rijden is goed voor het milieu en jouw portemonnee

Minder rijden is goed voor het milieu en jouw portemonnee

Door bewuster te kiezen wanneer en hoeveel je rijdt bespaar je nu extra op je autoverzekering. Daarnaast creëer je minder uitstoot, minder slijtage aan je auto en je verbruikt minder brandstof. Kom je toch een keer stil te staan? Dan zijn wij er snel om jou weer op weg te helpen.

Inzicht in je auto met ANWB Smart Driver

Inzicht in je auto met ANWB Smart Driver

 • Houdt conditie van je auto in de gaten
 • Waarschuwt voor onverwachte problemen
 • Bij kritieke storing belt een expert jou
 • Bij een ongeluk automatisch contact met ANWB
 • Wegenwacht autocheck aan huis

De autoverzekering bevat Smart Driver t.w.v. €2,50 per maand

Kies je autoverzekering

Dekking ANWB Slimme kilometerverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

WA+

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

All Risk

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

Veelgestelde vragen

Je bent een slimme rijder als je maximaal 8500 kilometer per jaar rijdt. Vind jij jezelf een slimme rijder en wil je hiervoor beloond worden? Dan is de Veilig Rijden Autoverzekering perfect voor jou. Bij het afsluiten van deze autoverzekering download je de app en ontvang je van ons een stekker die je in je auto steekt. De stekker meet het aantal kilometers dat je aflegt. Daarnaast krijg je inzage in de status van je accu, storingsmeldingen en crashdetectie.

De premie van de Slimme Kilometerverzekering bestaat uit twee delen. Een vast deel dat je betaald om de auto verzekerd te hebben, ook bij stilstand. En een premiedeel dat je pas betaald als je hebt gereden.

Jouw Kilometerprijs is gebaseerd op het daadwerkelijk aantal gereden kilometers per jaar. Elke 3 maanden berekenen wij hoeveel je hebt gereden aan de hand van de slimme stekker in jouw auto.

Op basis van jouw profiel hebben we een prijs per kilometer bepaald. Deze vermenigvuldigen we met het aantal gereden kilometers. Dit verrekenen we dan 4 keer per jaar met jou. Rij je niet? Dan betaal je ook niet.

Je betaalt voor een reguliere ANWB Autoverzekering €300 euro per jaar. Bij de ANWB Kilometerverzekering betaal je €210 euro per jaar aan vaste premie. Hoeveel je van de resterende €90 euro betaalt hangt af van hoeveel kilometers je rijdt. Bij weinig rijden is je verzekering dus flink voordeliger.

Stel je rijdt bijvoorbeeld in een jaar 5.000 kilometer, dan betaal je ongeveer €53 euro bovenop de vaste premie. Dat is 12% extra korting t.o.v. onze reguliere autoverzekering. Je betaald pas als je daadwerkelijk hebt gereden en niet vooraf. 

Als het technisch mogelijk is halen we de kilometerstand direct uit de auto. Soms is dat niet mogelijk en dan meten we de ritten die je maakt. De stekker meet dit automatisch. We meten dit aan de hand van GPS.

Als je ook een Slimme Kilometerverzekering hebt geeft Smart Driver het aantal gereden kilometers door aan je Autoverzekering. Daarnaast heeft de Wegenwacht veel ervaring met het verhelpen van autopech. Maar wat als je pech en problemen kunt voor zijn? Met die gedachte is Smart Driver ontwikkeld, een nieuwe en innovatieve techniek waarin de ervaring en expertise van de ANWB en de Wegenwacht zijn gecombineerd. Soms kan het vroegtijdig opmerken van een defect namelijk voorkomen dat je er mee doorrijdt en dan veel geld kwijt bent aan een dure reparatie. Maar aan de andere kant kun je sommige pechsoorten, zoals bijvoorbeeld een lekke band, niet altijd voorkomen. Dan is het fijn dat de Wegenwacht voor je klaarstaat. En naast alle andere voordelen die Smart Driver biedt, weet de Wegenwacht nu ook al wat er aan de hand is en waar je staat, nog voor hij z'n bus instapt. 

Niet alle auto's zijn geschikt voor de ANWB Smart Driver connector, soort stekker. Alleen auto's op benzine met een bouwjaar vanaf 2001 en dieselauto’s vanaf 2003 zijn hiervoor geschikt.

 

Contact & Service