Veilig de weg op met de juiste zorg voor je auto

ANWB deed al eerder onderzoek naar de relatie tussen bestuurders en hun auto. In Nederland geeft ongeveer 1 op de 6 mensen hun auto een naam en meer dan een kwart van de mensen praat af en toe tegen zijn of haar auto. We geven tips voor goede zorgen voor jouw ‘koekblik’ of ‘racemonster’. Want goede zorgen voor je auto voorkomt ongelukken.  

Onderhoud voorkomt ongelukken

Voorkomen is goedkoper dan genezen in het geval van onderhoud aan je auto. Check daarom regelmatig je banden(spanning), verlichting, oliepeil, ruitenwisser(vloeistof) en koelvloeistof. Dat houdt rijden veilig en verkleint ook de kans dat je met dure autoproblemen langs de weg staat. Weten hoe je dat zelf kan doen? Bekijk deze handige filmpjes. Sla het onderhoud bij de garage ook niet zomaar over. Regelmatig onderhoud voorkomt financiele verassingen én verkleint de kans op pech onderweg met alle gevaarlijke gevolgen van dien.

Schoon de weg op

Vooral schone ramen zijn belangrijk voor je veiligheid op de weg en ook je vuilvrije lichten zorgen voor meer zichtbaarheid. Een schone auto voorkomt ook verkleuringen en krassen in je lak. Zo blijft je auto van buiten een schoonheid. Tip voor het schoonmaken van je auto: gebruik geen spons maar een microfiber washandschoen, ververs regelmatig het water en gebruik speciale velgenreiniger om je wielen mooi te houden. Naar de wasstraat rijden is natuurlijk ook een optie, maar zelf je auto schoonmaken is natuurlijk ook erg ontspannend.

De juiste verzekering

Natuurlijk doe je er alles aan om goed voor je auto te zorgen, maar de meeste ellende die auto’s kennen komt door de bestuurder. Maak de kans op een ongeluk zo klein mogelijk door een veilige rijstijl. Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering krijg je persoonlijke tips om nog veiliger te rijden. En met een veilige rijstijl verdien je ook nog eens extra korting op je premie. De beste zorg voor je auto én je portemonnee.

Meer over de Veilig Rijden Autoverzekering