Kortlopende annuleringsverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

  • Nieuwe dekking: Terrorisme en Natuurrampen
  • Goed verzekerd voor één vakantie
  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
Bereken je premie

ANWB Kortlopende Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering voor één vakantie

Met de ANWB Kortlopende Annuleringsverzekering ben je verzekerd als net vóór of tijdens je vakantie iets gebeurt, waardoor je niet meer op vakantie kunt of halverwege moet afbreken.

Waarvoor ben je verzekerd?

Je bent verzekerd wanneer je onverhoopt je reis moet afzeggen of afbreken. Bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden van een familielid of een verzekerde. Maar ook bij onvrijwillige werkloosheid of een scheiding. Kan je reisgezelschap onverhoopt niet mee en wil je daardoor ook jouw vakantie afbreken? Dan ben je hier ook voor verzekerd.

Let op: Laat je annuleringsverzekering ingaan vanaf het moment dat je jouw vakantie hebt geboekt. Dus niet pas de dag van vertrek. Er kan natuurlijk ook vóór je vertrek al wat gebeuren, waardoor je jouw vakantie moet annuleren.

Nu afsluiten

Bereken in een paar stappen de premie van de ANWB Kortlopende Annuleringsverzekering en sluit eenvoudig online af.

Bereken je premie

Dekking ANWB Annuleringsverzekering

Vakantie annuleren? Met de kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de kosten van annulering.

Uitgebreide dekking kortlopende annuleringsverzekering

Met de kortlopende annuleringsverzekering worden bij annulering voor aanvang van de reis als gevolg van een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van familieleden in de 1e of 2e graad de volledige annuleringskosten vergoed. Ben je op vakantie en moet je de reis afbreken? Dan wordt het niet-gebruikte deel van de reissom vergoed. Wil je ook de genoten vakantiedagen vergoed hebben, kies dan voor de aanvullende dekking Luxe Annulering.

Luxe dekking

Je kunt je annuleringsverzekering uitbreiden met de aanvullende dekking Luxe. Hiermee krijg je bij een tussentijdse afbreking van je reis de annuleringskosten tot maximum het verzekerde bedrag vergoed. Dus niet alleen het niet-gebruikte deel van de reissom. Zo kun je op een later tijdstip alsnog op vakantie. Kies je voor de Luxe dekking? Dan is het niet mogelijk om de dekkingen Huisdieren en Terrorisme en Natuurrampen af te sluiten.

Dekking: Terrorisme en Natuurrampen

Met de dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je ook je reis annuleren bij terrorisme, natuurrampen (aardbeving, (bos)brand, storm, tsunami), ontradend reisadvies (code geel of rood), besmettelijke ziektes (zoals het Zikavirus) en stakingen.

Meer over deze dekking

Let op: als de dekking Terrorisme en Natuurrampen is afgesloten na 30-1-2020, dan geldt deze niet voor de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).