Dekking bij terrorisme en natuurrampen

Als je een reis boekt, kun je niet alle gebeurtenissen in de wereld voorzien. Met de dekking Terrorisme en Natuurrampen van de ANWB Annuleringsverzekering kun je jouw reis omboeken of annuleren als je uit angst voor een terroristische aanslag of natuurramp zoals een aardbeving of ontradend reisadvies niet meer naar jouw vakantiebestemming wilt.

 

Wanneer kun je jouw reis annuleren of omboeken?

De aanvullende dekking Terrorisme en Natuurrampen dekt veel annuleringsredenen. Je bent aanvullend verzekerd voor de kosten van het annuleren van de reis bij:

  • negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken
  • besmettelijke ziekte
  • natuurgeweld
  • terrorisme
  • politieke onrusten
  • plotselinge, onaangekondigde stakingen

Let op: als de dekking Terrorisme en Natuurrampen is afgesloten na 30-1-2020, dan geldt deze niet voor de uitbraak van het coronavirus (COVID-19)

Wil je je reis omboeken? Boek zelf je nieuwe reis: kies het moment waarop je wilt gaan en je bestemming. Wij vergoeden de kosten tot maximaal het volledige bedrag van je oorspronkelijke reis.

Hoe sluit je de dekking Terrorisme en Natuurrampen af?

De dekking Terrorisme en Natuurrampen is een aanvullende dekking op de ANWB Annuleringsverzekering. Bij het afsluiten van een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering kies je heel eenvoudig de aanvullende dekking Terrorisme en Natuurrampen. Je kunt een Annuleringsverzekering met de terrorismedekking ook selecteren bij het afsluiten van een ANWB Reisverzekering.

Bereken premie Doorlopende Annuleringsverzekering

Bereken premie Doorlopende Reisverzekering