Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Bereken welke Annuleringsverzekering voordeliger is

Annuleringsverzekering

Altijd verzekerd van de beste hulp op reis

Met de ANWB Annuleringsverzekering zijn de annuleringskosten van je geboekte reis verzekerd. Ook zijn weekendjes weg in Nederland én jouw concert- en theaterkaartjes verzekerd. Voorkom financiële zorgen met een annuleringsverzekering. 

5% korting voor leden

Word nu gratis lid en profiteer direct van 5% korting. Je kunt heel eenvoudig tijdens het afsluiten van de verzekering aangeven dat je hier gebruik van wilt maken.

Nieuwe dekking: Terrorisme en Natuurrampen

Als je een reis boekt, kun je niet alle gebeurtenissen in de wereld voorzien. Met de nieuwe dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je jouw reis omboeken of annuleren als je niet meer naar jouw vakantiebestemming wilt door terrorismedreiging, natuurrampen of epidemieën.

Kies je verzekering

Tot 20% korting

Doorlopende Annuleringsverzekering

Het hele jaar goed verzekerd:

  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
  • Ook voor concert- en theatertickets
  • Gezinskorting: 4e persoon gratis

Kortlopende Annuleringsverzekering

Goed verzekerd voor één vakantie:  

  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale

Annuleringsverzekering uitgelicht

Concert- & Theaterkaarten

Concert- & Theaterkaarten

Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je ook verzekerd voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling.

Wanneer kun je annuleren?

Wanneer kun je annuleren?

Bekijk hier een overzicht van de geldige annuleringsredenen bij een ANWB Annuleringsverzekering.

Hulp van de ANWB

Hulp van de ANWB

Wil je jouw vakantie annuleren? Bijvoorbeeld door het verlies van je baan, ziekte, of een overlijden in je familie? Een annuleringsverzekering neemt de financiële zorgen weg.

Contact & Service

Top 5 veelgestelde vragen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer jouw reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Voor een annuleringsverzekering vliegticket kan je bij de ANWB terecht. Je sluit voor vliegtickets geen specifieke annuleringsverzekering af; de dekking van je vliegticket is bij je annuleringsverzekering inbegrepen. Onze annuleringsverzekering dekt het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf, dus ook van je vliegticket.

In veel gevallen kun je profijt hebben van een annuleringsverzekering. Er zijn diverse omstandigheden, zoals gezondheid, accommodatie, vervoer, of persoonlijke woon- en werksituatie, waarbij je een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering als je hierdoor je reis moet afzeggen of eerder beëindigen. Ook zwangerschap, een nieuwe huurwoning, nieuwe baan en scheiding zijn geldige annuleringsredenen.

Overzicht van annuleringsredenen

Als je met vakantie gaat, wil je onbezorgd genieten. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je familie of met vrienden dan kan het voorkomen dat je niet op vakantie wilt of kunt. Of dat je daardoor eerder naar huis wilt.

Standaard zijn bijvoorbeeld annuleringskosten verzekerd als jijzelf of één van je reisgenoten het coronavirus oploopt. Bekijk hier meer over dekking van de annuleringsverzekering tijdens corona.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht