Aanslag of dreiging op je vakantiebestemming

Bekijk de vragen en antwoorden over je verzekering

Is er op jouw vakantiebestemming sprake van een terroristische dreiging of aanslag? Dan is het begrijpelijk dat je vragen hebt over je ANWB Reis- of Annuleringsverzekering. Bekijk hieronder advies en antwoorden op de veelgestelde vragen.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Volg de ontwikkelingen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media. Ben je ter plaatse? Dan adviseren we de instructies van lokale autoriteiten op te volgen.

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in je vakantiegebied. Je kunt ook bellen. Houd contact met je vervoersmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk het reisadvies

Of bel Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247

Vragen over je ANWB Annuleringsverzekering

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij je de aanvullende dekking Terrorisme en Natuurrampen hebt afgesloten. Wij  adviseren je contact op te nemen met je reisorganisator of touroperator als je vragen hebt over de (terroristische) aanslag.

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij je de aanvullende dekking Terrorisme en Natuurrampen hebt afgesloten. Wij adviseren je contact op te nemen met je reisorganisator of touroperator als je vragen hebt over de (terroristische) aanslag.

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij je de aanvullende dekking Terrorisme en Natuurrampen hebt afgesloten. Wij adviseren je contact op te nemen met je reisorganisator of touroperator als je vragen hebt over de (terroristische) aanslag.

Ja, wanneer je nog niet vertrokken bent, kun je de volledige reis annuleren. Wanneer je jouw reis aanpast waardoor volledige annulering van de reis wordt voorkomen, dan kun je deze kosten ook claimen.

Ben je al op reis, dan worden alleen de kosten voor het niet genoten gedeelte van jouw vakantie vergoed. De kosten voor het langer op de vakantiebestemming blijven zijn verzekerd, voor zover hiermee de annulering van de volledige reis wordt voorkomen.

 

Vragen over je ANWB Reisverzekering

Op basis van jouw verzekering heb je recht op vergoeding van extra verblijfskosten, extra kosten voor vervoer en telefoonkosten. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden bedraagt € 250,-. De vergoeding voor extra verblijfskosten is € 75,- per persoon per dag.
Wij adviseren je ook contact op te nemen met jouw reisorganisatie/touroperator en/of vervoersmaatschappij.

Ja, je reisverzekering blijft gedurende die periode van kracht.

 

Vragen over je premie

Ja, als je een kortlopende reisverzekering bij ons hebt afgesloten, dan krijg je de betaalde premie terug. In de andere gevallen, dus bij een kortlopende annuleringsverzekering, een omboekgarantieverzekering of een doorlopende reisverzekering, is het niet mogelijk om jouw premie retour te ontvangen.

 

Calamiteitenfonds

In sommige gevallen betaalt het Calamiteitenfonds de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken, zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Bekijk de website voor de voorwaarden en meest actuele informatie.

Meer informatie over het Calamiteitenfonds