ANWB Routeplanner Spanje

Met de auto naar Spanje

Zonnebloemen en sinaasappelbomen langs de weg en hier en daar een gezellig vissersdorpje met Spaanse bodega’s: de Spaanse sfeer raakt je direct. Veel mensen vinden het dan ook heerlijk om landweggetjes in te slaan. In de routeplanner kan je de optie ‘geen snelwegen’ aanvinken, om een ‘toeristische’ route te nemen. Je kan natuurlijk ook een tussenstop op een specifieke plaats inplannen.

Route Spanje plannen

De Spaanse wegen zijn over het algemeen goed onderhouden en ook de bewegwijzering is heel duidelijk. De bekendste route naar Spanje is de Route du Soleil door Frankrijk, die van Parijs naar Marseille loopt. De meeste wegen in Spanje zijn tolwegen. Je kan de route zo plannen dat je de tolwegen zoveel mogelijk ontwijkt door in de routeplanner voor de optie ‘geen tolwegen’ te kiezen.

Tips voor tijdens de route naar Spanje

Houd er rekening mee dat plaatsnamen soms in een andere taal, zoals het Catalaans of Baskisch, aangegeven worden. Ook handig: je kan de route vanuit de routeplanner direct printen, zodat je een papieren versie van je eigen route naar Spanje kan meenemen.