Vernieuwde ANWB Onderweg-app biedt vele extra's

Navigeren, goedkoop tanken, parkeren en meer!

De ANWB heeft haar Onderweg-app geüpdatet. Deze app lost een aantal ergernissen op die veel mensen ervaren tijdens ‘wat zo leuk begon’: een autotrip. De update biedt handige en slimme mogelijkheden wanneer je op weg gaat, onderweg bent en op je eindbestemming.

De ANWB Onderweg-app bestaat in 2022 tien jaar en al 700.000 mensen maken er geregeld gebruik van. Bijvoorbeeld om slim te parkeren of om een goedkoop tankstation in de buurt te vinden. Met de update sluit de Onderweg-app beter aan op de behoefte van de gebruikers: er is niets veranderd aan de bestaande opties, maar er zijn wel intelligente mogelijkheden aan toegevoegd.

5 slimme opties voor onderweg die je wil gebruiken

1. Direct goedkoop tanken langs je route

Met de app ANWB Onderweg kun je vanaf nu van A naar B navigeren, zoals met Google Maps. Dat lijkt op het eerste oog niet zo heel bijzonder, maar tijdens het navigeren kun je gebruikmaken van andere opties. Bijvoorbeeld langs de route het voordeligste benzinestation vinden. Ook dat tankstation dat net een paar minuten rijden van de snelweg af ligt. Zo kun je veel geld besparen, want de benzineprijzen langs de snelweg zijn vele malen hoger.

2. Navigeer snel naar je laadpunt


Net zoals je op je route snel naar de voordeligste benzinepomp navigeert, rijd je nu ook op je route vlot naar een (snel)laadpunt. De navigatie geeft altijd aan waar de dichtstbijzijnde laadpunten zijn én, hartstikke handig, of die laadpalen daadwerkelijk beschikbaar zijn. 

3. Altijd een parkeerplek en inzicht in parkeerkosten


Bij het plannen van een trip naar de stad hoort natuurlijk een goede en betaalbare parkeerplek. De ANWB Onderweg-app helpt door je van tevoren te laten zien waar de voordeligste parkeerplekken zijn en hoe ver je moet lopen naar je eindbestemming. Je kunt van je gekozen parkeerplek je bestemming maken en na parkeren een parkeertransactie starten. Kies je voor een parkeergarage, dan kun je meteen een plekje reserveren. Niks geregeld van tevoren, maar wel de navigatie gebruikt? Dan geeft de app bij aankomst aan waar je in de buurt het goedkoopst parkeert, inclusief de kosten. Zo kom je niet voor parkeerverrassingen te staan, want je rekent via de app ook meteen af. 

4. Veiligheid boven alles met deze handige meldingen

 

Tijdens het rijden krijg je via de ANWB Onderweg-app meldingen die belangrijk zijn om je reis soepel en veilig te laten verlopen. Over files en spookrijders bijvoorbeeld, maar ook snelheidswaarschuwingen en het weer, zoals meldingen over gladheid. Al deze opties werken ook als je de navigatie niet actief gebruikt. En mocht het misgaan en je auto houdt er halverwege mee op, dan kun je in de app snel en makkelijk je pech melden.

5. Vind je auto terug!


Ben jij ook wel eens op zoek naar de plek waar je je auto hebt geparkeerd? Als je de parkeerfunctie in de app gebruikt, vind je altijd de straat/parkeergarage terug. Handig!

Download nu de ANWB Onderweg-app