De goedkoopste brandstof? De ANWB wijst je de weg

Wie de afgelopen dagen heeft getankt, kan het niet zijn ontgaan: de brandstofprijzen gaan door het dak en bereiken recordhoogtes. Natuurlijk wil je weten waar je op dit moment het voordeligst kunt tanken. Check daarom de brandstofprijzen in jouw omgeving in de ANWB Onderweg app of in de routeplanner op anwb.nl.

Sinds kort zie je in de ANWB Onderweg app en in de routeplanner op anwb.nl de actuele brandstofprijzen per tankstation. Je kunt bovendien heel gemakkelijk inzoomen op jouw omgeving en vervolgens de routeplanner de beste route laten berekenen naar dit tankstation.

Om het visueel nog duidelijker te maken, worden de laagste prijzen per brandstofsoort in groen aangegeven. Dit gaat via oranje (gemiddelde prijs) naar rood (hoogste prijs).

In de app

In de ANWB Onderweg app vind je de kaart met actuele brandstofprijzen van je voorkeursbrandstof wanneer je onderaan het scherm op ‘Tank & Laad’ klikt. Wil je de prijs van een andere brandstofsoort zien, kies deze dan via de filterbutton rechtsboven in de kaart. In de app vind je ook de openingstijden, voorzieningen en het adres. Wil je laadpalen en/of snelladers zien dan kun je dit op dezelfde manier via de filter knop instellen. Je kunt verschillende laadvermogen en stekkers instellen. 

Op de site

Op anwb.nl vind je de brandstofprijzen via de optie routeplanner, bovenaan de homepage. Op de pagina zie je rechts de optie ‘tankstations’. Klik hier op en de kaart toont alle tankstations van Nederland. Vervolgens kies je de gewenste brandstofsoort. Zoom daarna in op jouw regio en je ziet in een oogopslag waar je in jouw omgeving het voordeligst tankt.

Meer weten?

Wil je meer weten over tanken, brandstof en brandstofprijzen, kijk op onze uitgebreide themapagina. Met onder andere tips over besparen op brandstof, de zoektocht naar de goedkoopste pomp en de kosten van elektrisch rijden.