ANWB Routeplanner opnieuw slimmer

Vind eenvoudig het goedkoopste tankstation op jouw route

De ANWB Routeplanner biedt sinds de jongste update een paar bijzondere nieuwe mogelijkheden. Zo zie je onder andere tankstations, oplaadpunten, overnachtings- en parkeermogelijkheden pal aan de route die je kiest. Inclusief prijzen – ook die van goedkopere tankstations nét iets buiten de route.

ANWB Routeplannerkaart met poi's tankstations en brandstofprijzen

Een navigatiesysteem is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het maakt rijden – en vooral reizen – een stuk comfortabeler. Toch is het slim om voorafgaand aan de reis de ANWB Routeplanner te raadplegen. Dan kun je in alle rust uitzoeken wat de beste route is en krijg je antwoord op vragen die tijdens een (vakantie)rit kunnen opborrelen: waar kan ik het best overnachten of de auto opladen? Is er parkeerplek en wat kost dit? Kan ik goedkoop tanken in de buurt van de snelweg? Gaat de route over een tolweg of door een milieuzone?

De Routeplanner in Nederland

In de jongste versie van de ANWB Routeplanner is de informatievoorziening wederom naar een hoger niveau getild. Zoek je in Nederland, dan krijg je naast de beste route alle informatie te zien over overnachten, parkeren, tanken, opladen en treinstations. Inclusief prijzen, waar dat van toepassing is.

Om de portemonnee te ontzien, meldt de Routeplanner voortaan zelfs budgettankstations die net buiten de geplande route liggen. Ook geeft de planner een indicatie van de brandstofkosten voor de gekozen route en kun je de geselecteerde route met alle aanwijzingen printen om bij de hand te houden tijdens het rijden.

De Routeplanner in het buitenland

Plan je een route buiten Nederland, dan krijg je naast verkeers-, overnachtings-, tank- en oplaadinformatie meteen te zien of je over tolwegen rijdt en milieuzones kruist. Ook laat de Routeplanner de kosten hiervan zien en de manieren waarop je een betreffende milieusticker kunt bemachtigen.

Zoals vanouds blijft de planner de routetijden in zowel binnen- als buitenland baseren op liveverkeersinformatie. Dus inclusief vertragingen en omleidingen als gevolg van geplande wegwerkzaamheden.

De Routeplanner voor fietsers en wandelaars

Ga je niet met de auto op pad? Ook dan heeft de ANWB Routeplanner van alles te bieden. Zoals ov-informatie als interessante wandel- en fietsroutes, inclusief oplaadpunten voor e-bikes.

Plan je route in de ANWB Routeplanner.
Meer informatie over de ANWB Routeplanner en alle functionaliteiten.