Het Grote Mobiliteitsdebat

Donderdag 4 maart 2021 10.30 - 12.00 uur

In maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Ben je benieuwd hoe politieke partijen ervoor gaan zorgen dat Nederland ook de komende vier jaar vlot, veilig en duurzaam onderweg kan zijn? Volg dan op 4 maart het Grote Mobiliteitsdebat.


Mobiliteitsalliantie

De ANWB organiseert samen met de 25 grootste Nederlandse vervoersorganisaties van de Mobiliteitsalliantie als de NS, RAI, TLN en de Fietsersbond, het Grote Mobiliteitsdebat. De grootste politieke partijen van Nederland gaan met elkaar in debat over de toekomst van mobiliteit in ons land. Welke keuzes maken deze politieke partijen? Waar mogen wij ze op afrekenen? Tijdens dit debat moeten de politici open kaart spelen en dat mag je niet missen!

Deelnemers

Inmiddels hebben verschillende (kandidaat) Tweede Kamerleden hun aanwezigheid bevestigd, waaronder Mark Harbers (VVD), Roy van Aalst (PVV), Wytske Postma (CDA), Raoul Boucke (D66), Suzanne Kröger (GL), Stieneke van der Graaf (CU) Chris Stoffer (SGP) en Barbara Kathmann (PvdA).

  • De moderator is Rens de Jong, onder andere bekend van BNR Nieuwsradio.
  • Het debat vindt plaats in het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam en is digitaal te volgen. In verband met de huidige coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk publiek toe te staan.
  • De onderwerpen die onder andere zullen worden besproken zijn: flexibiliteit, verkeersveiligheid, investeren in en het onderhoud van bestaande infrastructuur. 
  • Ook staan we stil bij de oplossingen voor andere maatschappelijke uitdagingen waar mobiliteit kan bijdragen, zoals stikstof en woningbouw.
  • Tijdens het debat kan in een chat op de deelnemers worden gereageerd en kan op interactieve wijze gereageerd worden op de stellingen die de kandidaten worden voorgelegd. 

Meekijken kan hier

(4 maart 10.30 - 12.00 uur)

Het Grote Mobiliteitsdebat

Wat vindt de ANWB?

De ANWB vindt het belangrijk dat bereikbaarheid en verkeersveiligheid voldoende aandacht krijgen tijdens de verkiezingen. Vlotte, veilige en duurzame mobiliteit is namelijk belangrijk. Om veilig naar school en naar het werk te kunnen fietsen, de installateur en de postbode hun werk te kunnen laten doen en om docenten en leerlingen veilig en op tijd naar school te brengen. Zo vraagt het bouwen van 1 miljoen nieuwe woningen slimme mobiliteitsoplossingen want iedereen wil zich blijven verplaatsen. En helpt schone mobiliteit om de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen te verminderen.  

Zie ook