ANWB start proef e-deelscooters

De ANWB is een proef begonnen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Breda waarbij ANWB-leden gebruik kunnen maken van elektrische deelscooters van Check. De ANWB wil hiermee haar leden een duurzaam en gemakkelijk alternatief bieden voor bestaande vervoersmogelijkheden in de stad.

De populariteit van elektrische deelscooters blijft toenemen, inwoners en dagjesmensen omarmen het alternatieve vervoermiddel om in de stad gemakkelijk van A naar B te komen. Volgens de ANWB komt de proef met samenwerkingspartner Check daarom op een logisch moment. ‘De ANWB wil dat haar leden zorgeloos en met plezier onderweg zijn. Daarbij kijken wij altijd naar kansen en innovatieve concepten waarmee wij onze leden nog beter van dienst kunnen zijn, en werken wij samen met organisaties die aansluiten bij onze visie voor de toekomst’, zegt Erna Kuiper, directeur Consumentenmarkt ANWB.

Verkeersveiligheid en correct parkeergedrag

Om gebruikers veilig op weg te helpen is er een online e-scootertraining. Hierin komen de belangrijkste verkeersregels aan bod en krijgen scooterrijders tips waar ze op moeten letten bij het gebruik en het correct parkeren van een e-scooter. 

Paul van Merrienboer, Managing Director van Check: ‘Door onze dienst zijn e-scooters toegankelijker voor veel meer mensen. Het gebeurt dus geregeld dat iemand voor het eerst scooter rijdt op een Check. Aangezien veiligheid voor onze gebruikers altijd voorop staat, hebben we deze training samen met de ANWB ontwikkeld. Op deze manier maken we het samen laagdrempelig om veilig en makkelijk op pad te gaan. Ook behandelt de training het thema ‘correct parkeren’. Niet alleen gebruikers dienen profijt te hebben van de komst van e-scooters.’

Voordeel voor ANWB-leden 

De proef loopt tot oktober 2021. Normaal kost een ritje € 0,25 cent per minuut met € 0,50 cent starttarief, maar tijdens de proef betalen ANWB-leden geen starttarief. 

Over Check

Check is opgericht in 2019 vanuit de overtuiging dat mobiliteit in steden efficiënter moet kunnen. De elektrische deelscooters van Check zijn op dit moment beschikbaar in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Breda. De Check scooters kunnen per minuut worden gereserveerd en gebruikt door middel van de mobiele Check app (iOS en Android).

Bekijk ook

Proef Elektrische scooters
Zoek de gele scooter en maak kans op 75 gratis rijminuten
Mobiliteit als dienst