Zonnig paasweekend met veel files

Dagjesmensen en honderdduizenden toeristen zorgen tijdens het paasweekend voor veel drukte op de weg. Op tweede paasdag worden files verwacht door dagjesmensen en terugkerende toeristen.

Verkeersdrukte toeristen dagjesmensen vakantieverkeer

Drukte paasweekend / tweede paasdag

Behalve de grote steden zijn dit paasweekend de Keukenhof, Paaspop in Schijndel en de Designer Outlet in Roermond de grote publiekstrekkers. Ook de attractieparken zijn erg populair. In Zandvoort worden zaterdag en zondag de jaarlijkse paasraces gehouden en in het oosten van het land trekken de traditionele paasvuren zondagavond de nodige bezoekers. In Zuid-Limburg op eerste paasdag de wielerwedstrijd de Amstel Gold Race.

Tweede paasdag zijn er naast veel dagjesmensen ook veel terugkerende (buitenlandse) vakantiegangers op de weg. Daardoor ontstaan vanaf het middaguur in het midden en zuiden van het land files.

Verkeersverwachtingsvideo paasweekend 20 - 22 april


Hoe druk is het nu op de Nederlandse wegen?

Drukte buitenland

In het buitenland wordt het in Duitsland druk in het zuiden van het land. In Oostenrijk is kans op files richting het zuiden. Dat geldt ook voor Zwitserland, daar staat het verkeer langdurig in de file voor de St. Gotthardtunnel. In Frankrijk staan zaterdag de files op de snelwegen vanuit de grote steden naar het zuiden. 
Verkeersinformatie buitenland

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Pech voorkomen

Met de paasdagen een dagje uit met de familie? Of ga je op meivakantie met de auto? Met pech langs de weg wil je natuurlijk nooit komen te staan. Mocht je toch autopech krijgen, dan is de Wegenwacht er om je te helpen, maar je kunt panne ook voorkomen. Bijvoorbeeld door te weten waar de lampjes op je dashboard voor zijn of hoe je je olie peilt. Je leest het hier!

Handig: ANWB File alert!

Met ANWB file alert krijg je via de ANWB Onderweg app op jouw (woon-werk) route een gratis pushbericht als er vertraging optreedt (op alle wegen van je route). 

Zie ook:

De beste uitjes tijdens de paasdagen