Vernieuwing knooppunt Hoevelaken

Knooppunt Hoevelaken gaat op de schop. Minister Van Nieuwenhuizen wil de files daar terugdringen door het knooppunt te vernieuwen en de aansluitende delen van de A28 en de A1 te verbreden.

Verkeersbord wegwerkzaamheden

Het nieuwe knooppunt krijgt de vorm van een kom. Het doorgaande verkeer wordt gescheiden van het verkeer dat moet afslaan.

Geluidsoverlast

Ook worden er maatregelen genomen om de geluidsoverlast te verminderen. Zo worden over een lengte van 26 kilometer geluidsschermen aangelegd of verhoogd.

Bijna 800 miljoen

Met de maatregel is bijna 800 miljoen euro gemoeid. Minister Van Nieuwenhuizen heeft het 'ontwerp-Tracébesluit' getekend; de plannen liggen vanaf 4 oktober 2018 zes weken ter inzage en het tracé wordt volgend jaar definitief vastgesteld. De werkzaamheden moeten in 2021 beginnen.

Bron: NOS.nl

Zie ook
Hoe druk is het nu rond knp. Hoevelaken?
Overzicht wegwerkzaamheden

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging door wegwerkzaamheden is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met bijna 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.