Drukste spits van het jaar: 1135 km file

De donderdagavondspits van 1 november gaat (voorlopig) de boeken in als de drukste spits van het jaar. Op het hoogtepunt, rond 17.30 uur, stond er totaal 1135 kilometer file op snelwegen en N-wegen.

Verkeersdrukte files in het donker


Vooral druk rond Rotterdam, Den Haag en Utrecht

Bij Rotterdam waren er onder meer enige tijd problemen doordat het licht in een van de tunnelbuizen van de Beneluxtunnel was uitgevallen. Een monteur van Rijkswaterstaat heeft de verlichting inmiddels hersteld. Op de A4 liep het verkeer daardoor al in de namiddag vast. Ook op de A12, A13, A20 en A16 en diverse toevoerwegen liep het verkeer vast. Op de A16 ontstond bij de Van Brienenoordbrug een file door een motorongeluk.

Weinig ongelukken

De meeste files werden simpelweg veroorzaakt door drukte. ,,Er waren relatief weinig ongelukken'', aldus een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie.

Verkeersdrukte in november

Traditiegetrouw is november de drukste maand van het jaar. Dat komt door een combinatie van slecht weer, donkere spitsen en heel veel auto's op de weg. Er zijn vergeleken met andere maanden weinig mensen op vakantie. Door het weer pakken minder mensen de fiets en vooral aan het begin van de maand moeten automobilisten nog wennen aan de donkere avondspitsen. Vorig jaar leverde november vier van de tien drukste spitsen van het jaar op. Dit jaar was het dus op de eerste dag van november gelijk weer raak in de avondspits.

Bron: ANWB Verkeersinformatie / ANP

'Wapen' je tegen de files!

Door de wintertijd speelt de (avond)spits zich in grotere mate in het donker af. Dit, in combinatie met het vaak slechtere weer in november, geeft regelmatig hele drukke (avond)spitsen. 'Wapen' je tegen die verkeersdrukte met ANWB File alert!

Zie ook:
Hoe druk is het nu op de weg?
ANWB Verkeerscams

ANWB Verkeersinformtaie via Twitter