Drukte op de wegen door paasweekend

Dagjesmensen en honderdduizenden toeristen zorgen tijdens het weekend voor veel drukte op de wegen. Op tweede paasdag worden files verwacht door dagjesmensen en terugkerende toeristen.

Verkeersprognose Pasen

 Tweede paasdag zijn er naast veel dagjesmensen ook veel terugkerende (buitenlandse) vakantiegangers op de weg. Daardoor ontstaan er maandag 2 april vanaf het middaguur vooral in het midden en zuiden van het land files. 
Uitjes/evenementen met Pasen

Buitenland

Ook in het buitenland wordt het druk op de wegen. In België vooral op de wegen naar de kust zoals de E40 Brussel - Oostende. In Duitsland wordt het vooral tweede paasdag druk op de weg. Vooral in het zuiden bij München zorgen late  wintersporters voor files. 
Verkeersinformatie buitenland

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Handig: ANWB File alert!

Met ANWB file alert krijg je via de ANWB Onderweg app op jouw (woon-werk) route een gratis pushbericht als er vertraging optreedt (op alle wegen van je route). 

Minder toeristen dit jaar

Dit paasweekend komen er minder toeristen naar Nederland dan vorig jaar tijdens Pasen. Het Toerismebureau NBTC Holland Marketing rekent op 850.000 buitenlandse vakantiegangers, dat zijn er 100.000 minder dan vorig jaar. Het lagere aantal komt volgens NBTC Holland Marketing doordat Pasen vroeger valt dan in voorgaande jaren. En doordat de weersverwachting niet zo best is, wordt er vooral minder gekampeerd. In hotels en op bungalowparken wordt het volgens NBTC Holland Marketing wel druk. De meeste vakantiegangers die Nederland dit weekend bezoeken zijn Duitsers en Belgen. Ook 400.000 Nederlanders gaan dit weekend op vakantie, van wie de helft in eigen land.

Zie ook:
Hoe druk is het nu op de Nederlandse wegen?
Verkeersinformatie buitenland
Dagje uit!