Minister zet meer bergers in tegen files

Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaat meer bergers op strategische plekken langs de snelweg plaatsen. Er komen ook meer weginspecteurs, die toezien op de berging en de weg weer vrijgeven of het verkeer omleiden. De minister hoopt zo files door ongevallen en pech te verminderen.

Verkeersdrukte, files, in het donker

Sinds de economie weer op stoom is, groeien de files weer hard. De minister wees er in een uitzending van WNL op Zondag op, dat een op de vijf files wordt veroorzaakt door een ongeval. ,,Je denkt allemaal wel eens: moet dat nou, zo'n lang stuk met rode kruizen en wat duurt het lang.''

De bergers en inspecteurs moeten ervoor zorgen dat wrakken en brokstukken sneller zijn opgeruimd. Ze kunnen ook kijken of het juist slimmer is te wachten tot na de spits.

Voorjaar

Dit voorjaar komt van Nieuwenhuizen met maatregelen die op korte termijn de verstopping van de wegen wat moeten verlichten. Ze heeft daarvoor 100 miljoen euro klaarliggen.

Bron: ANP

Zie ook:
Filezwaarte
Hoe druk is het nu op de weg?
ANWB File alert
 

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.