ANWB: Motorrijders gaan weer de weg op

Aan het begin van de lente gaan veel motorrijders na hun 'winterstop' voor een eerste rit van dit jaar weer de weg op. Motorrijders en automobilisten wordt geadviseerd om elkaar goed in de gaten te houden. Beide weggebruikers moeten weer aan elkaar wennen en rekening houden met elkaar.

Na een winter van weinig motorrijden moeten motorrijders weer wennen aan de snelle, directe bewegingen van hun vervoermiddel. Maar ook automobilisten moeten extra alert zijn. Motorrijders rijden geregeld tussen auto’s door in de files. Het kan zijn dat automobilisten hier niet altijd op bedacht zijn. 

Tips en adviezen voor motorrijders:

  • Check de bandenspanning.
  • Controleer de verlichting en voer ook overdag verlichting (dimlicht).
  • Draag altijd beschermende kleding, ook bij korte ritten.
  • Een fluorescerend hesje draagt bij aan goede zichtbaarheid.
  • Na maanden van niet rijden, duurt het even om je alertheid en rijvaardigheid aan te scherpen. Neem daarvoor de tijd en rijd je eerste kilometers extra rustig /voorzichtig.
  • Automobilisten moeten weer wennen aan de aanwezigheid van motoren in het verkeer. Anticipeer op onverwachte reacties.

Pechhulp motor

Hoe goed je je motor ook klaarmaakt voor de lente, pech kan iedereen overkomen. Als je Wegenwacht pechhulp motor afsluit, helpen we je met motorpech.

Geen enkele motorrijder is hetzelfde

De gemiddelde motorrijder bestaat niet. Vandaar dat een standaardverzekering de motorrijder niet past. De ANWB Motorverzekering is een verzekering die past bij je persoonlijke situatie. Je kunt de polis zelf afstemmen op je rijgedrag en zo extra profiteren van een voordelige premie.

Zie ook:

Motor accessoires in ANWB Webwinkel
Motorrijlessen