Inchecken ov met je smartphone

Reizen in het ov zonder ov-chipkaart, maar met smartphone, is sinds maandag 22 mei voor grotere groepen mensen mogelijk.    

Reizen in ov met smartphone

Android

Na een proef op beperkte schaal kunnen klanten van Vodafone, KPN en KPN-dochters Simyo, Yes Telecom en Telfort die een Android toestel hebben, vanaf nu in- en uitchecken door middel van ov-chip mobiel.

Aanmelden

Reizigers die gebruik willen maken van de mogelijkheid moeten zich aanmelden op ov-chipmobiel.nl waarna de digitale ov-kaart op de smartphone kan worden geïnstalleerd. In het begin is de dienst alleen beschikbaar voor mensen die vol tarief reizen en automatisch hun reissaldo opladen. Eventuele leeftijdskorting wordt ook verwerkt.

Later krijgen reizigers met een kortingkaart of abonnement ook de smartphonemogelijkheid. Andere telecomproviders moeten eerst een overeenkomst sluiten met Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart, voordat hun klanten ook ov-chip mobiel kunnen gebruiken.

Bron: ANP

Zie ook:
ANWB en openbaar vervoer

ANWB Mobiel verzekering

Verzeker je tablet, smartphone, camera of laptop - Nr. 1 volgens de Consumentenbond
Met de Mobiel verzekering van de ANWB ben je verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. De dekking van de ANWB Mobiel verzekering geldt buiten het huis en wereldwijd: op straat, de camping of op school.