Filezwaarte januari & februari 2017

Vertraging op wegen neemt verder toe

De vertraging op de Nederlandse wegen was in de eerste twee maanden van het jaar opnieuw groter vergeleken met begin 2016. Volgens de cijfers van ANWB Verkeersinformatie nam de reistijd van weggebruikers op het gehele wegennet met ruim 18 procent toe. Het verkeer heeft vooral overdag en tijdens de avondspits steeds meer hinder van files.

Drukte, files in schemer

5 procent

Op het hoofdwegennet steeg de filezwaarte* met zo’n 5 procent. De grootste knelpunten in de spits lagen op de A27 Utrecht richting Gorinchem en op de A4 van Amsterdam naar Den Haag. 

Rotterdam

In de regio Rotterdam ondervond het verkeer veel hinder door incidenten. Op woensdag 22 februari verliep de avondspits chaotisch doordat op de A16 een vrachtwagen was ingereden op een caravan. Tijdens de storm op donderdag 23 februari veroorzaakte een omgewaaide aanhangwagen van een vrachtwagen op de Van Brienenoordbrug een verkeersinfarct rond de havenstad. 

 

Bron: ANWB Verkeersinformatie

* Filezwaarte = lengte keer duur van de file

Zie ook:

Filezwaarte door de jaren heen

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.